Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie firma Nexus z ogłoszenia na OLX odpisała mi wysłała zdjęcia całego szkła pokrywy i szafki.

Jak na moje oko zbiornik nie ma żadnych wad.

Opublikowano
1 minutę temu, Damian27 napisał:

Właśnie firma Nexus z ogłoszenia na OLX odpisała mi wysłała zdjęcia całego szkła pokrywy i szafki.

Jak na moje oko zbiornik nie ma żadnych wad.

Nie jestem jeszcze pewien co do zakupu tego zbiornika ale chyba wybiorę ten

Opublikowano
5 hours ago, Mróz said:

Aha, proszę Cię za żadne skarby nie kupuj kamieni przez Internet 😁 Masz na składach za grosze, na polach i nad rzekami/jeziorami za darmo 😉

@Mróz Nikt tu nie proponował zakupu przez internet a jedynie pokazałem ogłoszenie że oddadzą kamienie za darmo a do tego w okolicy zamieszkania autora tematu :)

A co do pokrywy i korony akwariów. Ciągle mnie zastanawia poco robicie pokrywy zamiast wziąć przykład z Eheima. Górę akwarium oklejono około 5cm folią, tak powstała korona. Akwarium posiada wzmocnienia wzdłużne na których zostały ułożone "plastikowe" ślizgi a na nich położone szyby które pełnią funkcję pokrywy. Na ścianach bocznych przyklejone plastikowe rynienki które służą jako prowadnice do oświetlenia. Proste rozwiązanie które nie wymaga żadnego rzeźbienia w PCV i nie ma niebezpieczeństwa że skraplająca się woda na pokrywie wypłynie przez połączenie korony ze szkłem.

Od razu żeby nikt mnie źle nie zrozumiał, wielu z was samodzielnie wykonało takie pokrywy i nie jedna wygląda bardzo profesjonalnie, tak się zastanawiam poco sobie utrudniać życie?

Opublikowano
[mention=8109]Mróz[/mention] Nikt tu nie proponował zakupu przez internet a jedynie pokazałem ogłoszenie że oddadzą kamienie za darmo a do tego w okolicy zamieszkania autora tematu

A co do pokrywy i korony akwariów. Ciągle mnie zastanawia poco robicie pokrywy zamiast wziąć przykład z Eheima. Górę akwarium oklejono około 5cm folią, tak powstała korona. Akwarium posiada wzmocnienia wzdłużne na których zostały ułożone "plastikowe" ślizgi a na nich położone szyby które pełnią funkcję pokrywy. Na ścianach bocznych przyklejone plastikowe rynienki które służą jako prowadnice do oświetlenia. Proste rozwiązanie które nie wymaga żadnego rzeźbienia w PCV i nie ma niebezpieczeństwa że skraplająca się woda na pokrywie wypłynie przez połączenie korony ze szkłem.
Od razu żeby nikt mnie źle nie zrozumiał, wielu z was samodzielnie wykonało takie pokrywy i nie jedna wygląda bardzo profesjonalnie, tak się zastanawiam poco sobie utrudniać życie?
A po to chociażby, że w Twoim akwarium jest komin na rurki, kable i inny szpej. W koronie kupnej czy wykonanej samemu są przepusty na to wszystko.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 3
Opublikowano

Masz już trzy tematy o tym, 450l, 500l i teraz 600l. Poczekam jeszcze chwilę aż bedziesz zdecydowany na 100%

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
19 minut temu, Sprinciu napisał:

@Mróz Nikt tu nie proponował zakupu przez internet a jedynie pokazałem ogłoszenie że oddadzą kamienie za darmo a do tego w okolicy zamieszkania autora tematu :)

A co do pokrywy i korony akwariów. Ciągle mnie zastanawia poco robicie pokrywy zamiast wziąć przykład z Eheima. Górę akwarium oklejono około 5cm folią

Źle mnie zrozumiałeś, po prostu autor tematu coś wspominał ile kasy trzeba na akwarium i w tym wliczał kamienie - stąd mój wpis 😉 

A po co buduje się pokrywy to już fajnie wyjaśnił @Bartek_De 😉 poza tym np u mnie dwa kamienie wystają kilka cm ponad poziom wody, szyba nakrywowa by tu już przeszkadzała 

• Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.