Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej.

Mam 5 szkiców tła. Pomóżcie wybrać najbardziej naturalne.

Ewentualnie propozycje korekty.

Grube linie to granice warstw głębi. Wyższy numer oznacza większą wypukłość.

20191123_141659.jpg

20191123_141719.jpg

20191123_141744.jpg

20191123_141758.jpg

20191123_142845.jpg

Edytowane przez Falcowski
Opublikowano
2 minuty temu, Falcowski napisał:

A który lepiej z tych dwóch? 

One są dość podobne, wyglądają trochę jak swoje lustrzane odbicia.  Jeśli miałbym decydować to numer 1

• Dziękuję 1
Opublikowano
53 minuty temu, SlavekG napisał:

One są dość podobne, wyglądają trochę jak swoje lustrzane odbicia.  Jeśli miałbym decydować to numer 1

Jest to nawet ten sam rysunek, tylko do góry nogami :D

Kwestia, czy lepiej, żeby był jakby "zwis i dół przycieniony wtedy, czy lepiej jakby zbocze i wtedy coraz mniej ku górze. Ciężka decyzja, ale faktycznie ten rysunek też mi się wydaje ciekawy. Jedynkę sobie rozważę.

Poczekam, może inni się jeszcze wypowiedzą.

Opublikowano

Jak dla mnie rysunki to tylko kreski w owym wydaniu... Choć fakt można sobie to jakoś wyobrazić ale polecam w ramach rozwiania niepewności i rozważań wykonać tło z zakupionych kamieni... Poukładaj je na podłodze i wtedy daj do oceny... A jak ju uzyskasz jakiś ciekawy wzór, projekt, to wtedy warto zaczerpnąć wiedzy na temat masy sylikonowej + mąka ziemniaczana = wykonać odcisk... Potem w dłoń CX5 i tworzysz odbicie tego co stworzyłeś...

Sam mam w planie zamiast zakupu modułów BTN wykonać tło 3D z CX5 na powyższym przykładzie... Czyli wykonać model z naturalnych i dobranych kamieni a potem odcisk :) jako forma i dalej już zabawa w murarza...

Tutaj masz temat:

lub inny sposób - http://blog.czarniak.org/2013/02/moduy-skaki-diy.html

A jeśli już tło wypukłe to możesz wykorzystać do ukrycia cyrkulatora itp. oraz wypełnić gąbkami więc przyda się również to - https://www.akwarystyczny24.pl/produkt/kratka-do-tla-inlet-grill-black-srednica-6-cm?variant=czarna-5089

Opublikowano (edytowane)

@Morganelo @suricade dla mnie rysunek wystarcza, ale nie każdy musi mieć wyobraźnię przestrzenną, dlatego rozumiem wasze propozycje. 

Pomysł z mini modelem jest nawet fajny. 

@Morganelo pomysł z silikonem bardzo zły. Nie próbuj tego w domu.  Ja zrobiłem taki,to wiem. Model jest wtedy za wiotki i się do niczego nie nadaje. To nie mały kamyczek na filtr. Jak zrobię,to zamieszczę całą relację. Teraz zrobię matrycę że styropianu i z tego od razu cx5 będzie. 

Ps. Tematem nie są rady jak to zrobić, tylko który pomysł wybrać lub co zmienić. Resztę wiem.

Edytowane przez Falcowski
Opublikowano

Tu nie chodzi o wyobraźnię. Wyobrażać to sobie mógł Michał Anioł. Przeciętny człowiek, który nie ma nic wspólnego z rzeźbiarstwem, nie stworzy czegoś na miarę wyobrażeń. :) Z doświadczenia : bez problemu można zrobić skomplikowany odlew dużego kamienia jako tło, ale wymaga to sporo pracy, dłubiąc w styropianie pod ceresit, trzeba brać pod uwagę, że cetresit wygładzi krawędzie...