Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 25.09.2020 o 10:26, deafdeaf napisał:

Czy w tym TC-423 też trzeba kombinować z driverami itp. żeby podłączyć diody PowerLED jak to miało miejsce w TC-420 ? czy tu już jest "normalnie" czyli podłączam "x" diod na kanał i działa?

TC-423 napina 220V

nie podłączysz tam power led

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 23.10.2019 o 16:27, Aqua-Dreams napisał:

Dokładnie tak @Mróz

Zrobili wersję przeznaczoną dla Cob Led pod napięcie zmienne 100-250V.

Programowanie podzielone jest odgórnie na 5 kanałów co pół godzinki i jest bajecznie proste

( po kliknięciu w dany kanał o danej godzinie, ruchem myszki w lewo-prawo ustawiamy skalę 

0-100% podnieśli poklatkowość do 500 jednostek.

powiem tak... podłączyłem diodę 50W Royal Blue. Ustawiłem wzrost 0-100% i oglądałem bacznie w realnym czasie. Nie ma mowy o jakichkolwiek skokach i migotaniach😉

Witam serdecznie.

Odgrzeję trochę kotleta...

Piszecie o napięciu zmiennym (tym na wyjściu). Tymczasem na urządzeniu napisane jest "DC 100-240V" co wskazuje na napięcie "stałe".

Jakiś błąd, czy ja czegoś nie kumam? Jeśli faktycznie jest na wyjściu do 240V zmiennego, to jak ktoś by podłączył zwykłą żarówkę na 230V to zaświeci?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Akurat dziś szukając TC420 natknąłem się na eBay na TC-423 220 za około $38 już z wysyłką (z Chin), niestety sprzedawca nie umieścił zdjęć TC423 (zdjęcia są w innych droższych ofertach). Na zdjęciach które widziałem, zaciski śrubowe przewodów pod 220V są na wierzchu niezabezpieczone zupełnie jak dla 12-24V:

AC100-240V-TC423-programowalny-doprowadz...

AC100-240V-TC423-programowalny-doprowadz...

AC100-240V-TC423-programowalny-doprowadz

(na obudowie zmienili nadruk DC na AC zostawiając + oraz -).

I zniknęło gniazdo DC/In zasilania sterownika:

AC100-240V-TC423-programowalny-doprowadz

(ciekawe jak jest zasilany - z 220 V?)

Edytowane przez r10