Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad obsadą do mojego 260nl. 

Myslalem o dwoch gatunkach

Chindongo Saulosi i Cynotilapia HARA Gallireya Reef.

Co o tym sadzicie ? Moze jakies inne sugestie ?

Opublikowano

Witaj,  myślę że dwa gatunki to rozsądne podejście. Myślę że Hara i Saulosi powinny się dogadać, ale może się też zdażyć że Hara jako gatunek bardziej agresywny zdominuje Saulosi.

Do Twojego litrażu możesz myśleć jeszcze o Metriaclima Koningsi, Labidochromis Perlmutt,  Chindongo Elongatus Mpanga, Cynotilapia Zebroides Jalo Reef, Cynotilapia Zebroides Red Top Likoma, Iodotropheus Srengerae, Metriaclima Chailosi, Labidochromis Mbamba Bay i zapewne kilka innych gatunków w różnych konfiguracjach. Z tych które tu wymieniłem możesz połączyć każdy z każdym pod względem diety.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Witaj.

Dziekuje za pomoc, fajnie ze podpowiedziales jakie inne gatunki mogę ze soba polaczyc, napewno cos wybiore. 

Jak sadzisz ile ryb na poczatek. Decyduje się na dwa gatunki i myslalem o 10 sztukach z kazdego gatunku. 

Opublikowano
49 minut temu, Cichy87 napisał:

Jak sadzisz ile ryb na poczatek. Decyduje się na dwa gatunki i myslalem o 10 sztukach z kazdego gatunku. 

To zależy ile rybek będziesz chciał zostawić docelowo, ale tak 10-12 młodych wystarczy.

Opublikowano (edytowane)

Docelowo obstawiam miedzy 18 a 20 sztuk dorosłych czyli po 9-10 z jednego gatnku, aby nie przerybić.

Dlatego też nie decyduję się na 3 gatunki

Edytowane przez Cichy87