Cichy87 Opublikowano 10 Września 2019 #1 Opublikowano 10 Września 2019 Witam. Zastanawiam się nad obsadą do mojego 260nl. Myslalem o dwoch gatunkach Chindongo Saulosi i Cynotilapia HARA Gallireya Reef. Co o tym sadzicie ? Moze jakies inne sugestie ?
SlavekG Opublikowano 10 Września 2019 #2 Opublikowano 10 Września 2019 Witaj, myślę że dwa gatunki to rozsądne podejście. Myślę że Hara i Saulosi powinny się dogadać, ale może się też zdażyć że Hara jako gatunek bardziej agresywny zdominuje Saulosi. Do Twojego litrażu możesz myśleć jeszcze o Metriaclima Koningsi, Labidochromis Perlmutt, Chindongo Elongatus Mpanga, Cynotilapia Zebroides Jalo Reef, Cynotilapia Zebroides Red Top Likoma, Iodotropheus Srengerae, Metriaclima Chailosi, Labidochromis Mbamba Bay i zapewne kilka innych gatunków w różnych konfiguracjach. Z tych które tu wymieniłem możesz połączyć każdy z każdym pod względem diety. 1
Cichy87 Opublikowano 11 Września 2019 Autor #3 Opublikowano 11 Września 2019 Witaj. Dziekuje za pomoc, fajnie ze podpowiedziales jakie inne gatunki mogę ze soba polaczyc, napewno cos wybiore. Jak sadzisz ile ryb na poczatek. Decyduje się na dwa gatunki i myslalem o 10 sztukach z kazdego gatunku.
SlavekG Opublikowano 11 Września 2019 #4 Opublikowano 11 Września 2019 49 minut temu, Cichy87 napisał: Jak sadzisz ile ryb na poczatek. Decyduje się na dwa gatunki i myslalem o 10 sztukach z kazdego gatunku. To zależy ile rybek będziesz chciał zostawić docelowo, ale tak 10-12 młodych wystarczy.
Cichy87 Opublikowano 11 Września 2019 Autor #5 Opublikowano 11 Września 2019 (edytowane) Docelowo obstawiam miedzy 18 a 20 sztuk dorosłych czyli po 9-10 z jednego gatnku, aby nie przerybić. Dlatego też nie decyduję się na 3 gatunki Edytowane 11 Września 2019 przez Cichy87
Rekomendowane odpowiedzi