Akwarystyczna sztuka łamania kamieni
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez CoolPhone · Opublikowano
Pociesze, że po kilku latach podmian będzie to robił jak automat. Automatyczna podmianka to sztos. -
Przez crav · Opublikowano
Podmiany robi się dla ryb, a nie dla schematu...obserwacja ryb i parametrów wody prawdę Ci powiedzą. Mam stałą automatyczną podmianę... wg mnie rewelacja. Polecam -
Przez yaro · Opublikowano
Podmiany to zazwyczaj indywidualną sprawą każdego akwarium. Zależy od ilości wody w nim, obsady, zmieniających się parametrów. Jeżeli robisz podmiany i jest ok, to super, jeżeli zaczyna dziać się coś niepokojącego, znaczy, że trzeba szukać przyczyn. -
Przez duch · Opublikowano
No ja staram się pilnować tych 25% co tydzień ale człowiek nie tylko akwarium żyje. I ja osobiście nie zauważyłem aby moje ryby ocierały się o kamienie. Wręcz przeciwnie jakby nowe siły w nie wstąpiły bo są żywsze i chętniej pływają. -
Przez darianus · Opublikowano
Ja robię podmiany raz w tygodniu około 15% i u mnie to się sprawdza. Przy większych podmianach około 30% często ryby ocierały się o kamienie. -
Przez duch · Opublikowano
Witam Mam takie małe pytanie. Mam akwarium 300 litrów. I chciałem się spytać jak często i ile podmieniacie wode w akwarium Malawi? Ja się staram co tydzień 25%. Ale przyznaje że czasami wychodzi to nawet co dwa tygodnie tak 2/5 akwarium podmieniam. Nie wiem czy to prawidłowo. Ponad dwa tygodnie to już nie przesadzam. Mam w głowie stare książki profesora Kornobisa gdzie pisał on o "starej i świeżej" wodzie. Ta stara to taka powyżej dwóch tygodni. Szkoda że odszedł w 2008 roku, w wieku 60 lat. Młody chłop jeszcze był. -
Przez Przemysław Woźniak · Opublikowano
A za trzy tygodnie jest nie do odróżnienia od reszty. -
Przez Przemysław Woźniak · Opublikowano
Tak, światło to podstawa. Oraz nawożenie, o co już zadbają rybki, w miarę, jak będą rosnąć i walić więcej kupek. U mnie nowo dołożony "kamień" wygląda tak: -
Przez iquitos68 · Opublikowano
Witaj. U mnie się tak zdarzyło gdy miałem zbyt słaby wzmacniacz. -
Przez D@wid · Opublikowano
Jak w temacie kupie Pseudotropheus sp acei Luwala Reef , najlepiej dorosłe osobniki , młodzież też wchodzi w grę. 😀
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Przez marcin73m,
-
Przez Vrzechu,
-
Przez dan.zem,
-