Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie od tygodnia zaczyna szwankować mój ponad trzy letni falownik.Po około 1-2 dniach pracy w trybie ciągłym na 5 z 8 biegów przestaje działać,po odłączeniu zasilania na pół dnia idzie dalej.Najprawdopodobniej stojan bo zasilanie ze sterownika wychodzi.

Ale proszę o poradę jaki falownik w zanian RW4 byście polecili ? Nie potrzebuje tylu bajerów bo i tak z nich nie korzystam ale powinien mieć regulację mocy/przepływu i oczywiście być cichy 

Aktualnie posiadam standardowe akwarium 375l ale będę przerabiał na 150x60x60  i przy tym akwarium myślałem o zmianie filtracji (może o chamburgu z napędem falownika lub kaseciak),teraz pracują dwa kubły JBL 1900 mechanik i Tetratec 1200 biolog

Z góry dziękuję za podpowiedzi  

Edytowane przez marekmax77
Opublikowano
51 minut temu, Sacrum napisał:

Akwa 150cm, 3 kubły i potrzebujesz jeszcze falownik?
Wystarczy dobrze przepływ ukierunkować w baniaku.

pisałem ze mam dwa kubły 😂

Opublikowano
6 godzin temu, marekmax77 napisał:

teraz pracują dwa kubły JBL 1900 mechanik i Tetratec 1200 biolog

Jakby nie liczyć wychodzą trzy: ) A gdybyś postawił dwukropek w zdaniu  " ..teraz pracują dwa kubły : JBL 1900 mechanik i Tetra Tec 1200 biolog"  to by wyszło , że masz dwa kubły :)

Opublikowano

Dobrą opinię  mają Tunze np 6045 z regulacją mocy. Plusem jest to że mógłbyś go wykorzystać w budowie kaseciaku lub HMF. 

Moc powinna być ok. U mnie w takim samym akwarium pracuje pompa jebao dcs 4000 na min  (2800 l/h) i ogarnia wszystko. 

Opublikowano
1 godzinę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Jakby nie liczyć wychodzą trzy: ) A gdybyś postawił dwukropek w zdaniu  " ..teraz pracują dwa kubły : JBL 1900 mechanik i Tetra Tec 1200 biolog"  to by wyszło , że masz dwa kubły :)

Oj tam oj tam czepiacie się 😂

Dwa dni już nie pracuje rw4 i jakoś nie specjalnie widzę syfki na piasku może faktycznie nie potrzebuje falownika:biggrin: 

Ryby spokojniej pływają chociaż nie miałem jakiejś pralki, może zaczną rosnąc zielone glony bo mam same bujne brunatnice 

Zastanawiałem się nad jebao sw4 na aliexpres jest dobra cena podobno poprawiony własnie stojan mniej podatny na uszkodzenia oraz smuklejszy w porównaniu do RW4.Wypowie się może jakś użytkownik jebao/jecod w wersji SW ?