Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ze styropianem nic się nie stanie. Nie rozpadnie się, jakoś przesadnie też nie nasiąknie, więc spokojnie możesz go użyć...

Jaki tam mroczny ten Poznań... Patrzę przez okno, ale żadnego mroku nie widzę :roll: :wink: .

Opublikowano

a ja wlasnie planuje tlo z wypalonego styropianu naklejonego na pleksi. do tego chce pokryc go cienka warstwa ceresitu no i pomalowac.. co sadzicie?

i jak z plywalnoscia? nie chce kleic tla do akwa, zastanawiam sie nad dopasowaniem go w miare dokladnie do scian baniaka i pod listwe wzmacniajaca.. ale i tak mam watpliwosci - plytka 150 x 50 moze miec duza plywalnosc dodatnia...

Opublikowano
a ja wlasnie planuje tlo z wypalonego styropianu naklejonego na pleksi. do tego chce pokryc go cienka warstwa ceresitu no i pomalowac.. co sadzicie?

i jak z plywalnoscia? nie chce kleic tla do akwa, zastanawiam sie nad dopasowaniem go w miare dokladnie do scian baniaka i pod listwe wzmacniajaca.. ale i tak mam watpliwosci - plytka 150 x 50 moze miec duza plywalnosc dodatnia...

tylko nie rozszczelnij sobie baniaka... gdzieś odstatnio czytałem, że dopasowany na styk materiał o innej kurczliwości termicznej niż szkło pod wpływem "pracy" w baniaku spowodował jego powolne rozszczelnienie, przez rozsadzenie ścianek... :wink:

jeśli chcesz robić jak napisałeś to lepiej zrób to tradycyjnie, jak tło z CRu (było wiele wątków o technice wykonywania tła ze styropianu i CRu)

Opublikowano

nie no zostawie troche luzu..

urzeklo mnie to Sylwestra ("akwarium sylwka" ) - jak dla mnie - super efekt

mnie podobaja sie takie tla.. i "widze" cos takiego u siebie. zastanawiam sie tylko nad pokryciem wypalonego tla cienka warstwa ceresitu..ale naprawde cienka (malowanie pedzlem - takie moje teoretyczne rozwazania .. chyba sie da,nie?)

a che to zrobic na pleksi bo wydaje mi sie, ze nada ona styropianowi ujemna plywalnosc.

mam jedno pytanie do Was - wypalarka, wypalarka - pojawia sie wszedzie. chodzi Wam o ? jaka wypalarke? mnie pierwsze skojarzenie to wypalarka DVD ;) no i opalarka do okien..

Opublikowano

zapomnij... np 3cm warstwie styropianu nie da ujemnej pływalności nawet centymetrowa warstwa betonu a co dopiero plexi...

oczywiście można malować CRem :wink:

Opublikowano

ja uzywam elektrycznej toy do opalania farby z okien drzwi itp tylko trzeba uwazac na dziurki przelotowe bo szybko sie takie wypalaja a jak juz taka powstanie to zalatac jakims mniejszym kawalkiem styro