Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wlasnie ukonczylem trzeci etap prac nad moim pierwszym tlem CR65

Skonczylem nakladanie na pianke pierwszej warstey kleju.

Do budowy tla uzylem plyt ze spienioego PCV z odzysku (tj ze starych banerow reklamowych) 3mm sklejone podwojnie co daje naprawde stabilny material.

Prosze was o ocene czy jestescie za czy przeciw?

Ps. okolice Bydgoszczy chetni na CR PRIV

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/896 ... d1ed8.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c71 ... 72f4f.html

Opublikowano

Wygląda całkiem fajnie :wink: Teraz postaraj się przy wykonywaniu ostatniej warstwy, podkreślającej barwy tła. Będziesz używał pigmentu czy Fausta?

A gdzie wylot dla wew z tego komina?

Opublikowano

wylot pojdzie gora z wewnetrznego (bedzie ukryty pod obudowa) a z lewej strony ukrylem (pod skalka) wylot z zewnetrznego.

Co do ostatniej warstwy to jeszcze dluga droga bo dopiero pierwsza pije jak smok wode :)

A co do malowania to jeszcze nie wiem szukam alternatywy do Fausta moze kumpel mi zalatwi cos innego z atestami do spozywki jak cos wykombinuje to dam znac :)

Opublikowano
A tak spytam:

po co kombinować z farbą, jeśli wiemy wszem i wobec, że Faust jest pewniakiem?i to nie za majątek wielki?

Ja w Krakowie Fausta nie znalazłem. Powodzenia w mniejszych miejscowościach.

ps. ja tu łupka znaleźć nie moge :D co dopiero fausta :D

Opublikowano

tło generalnie może być, szkoda tylko że obudowa komina jest taka kwadratowa, można by było dać jej inny kształt a nie cegły.

Opublikowano

jestem na tym samym etapie, tyle, że mi pierwsza warstwa ceresitu nie pokryła wszystkiego.. rozrobiłem za rzadki, czy coś jest nie tak ? jest sie czym przejmować ?