Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, przemo-h napisał:

Andrzeju kiedyś temat takiej nieczyszczonej filtracji wywoływał byrzę w naszym gronie. Na pewno pamiętasz filtrację za tłem Back To Nature

Pamiętam... ale mam nadzieję ,że to tylko kwestia czasu aby do tej filtracji się przekonać. Pamiętam ( nie mogę znaleźć tego tematu ) , że  Ty i @Przezda pisaliście o niej . I chyba Andrzej ma taką u siebie? On gdzieś wyjeżdżał ( albo Ty) i po powrocie temat miał wrócić.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Jeden w krewetkarium mam nie czyszczony od prawie 2 lat. Na początku tego syfku było więcej, ale jak zbiornik się ustabilizował to gąbki zaczęły się same oczyszczać. Nie mam takiego filtra w malawi tylko z tego powodu, że nie mam ochoty na duże przemeblowanie. Sam hamburg może też być prefiltrem dla kubełka , jeżeli ktoś nie ma odwagi na totalną zmianę. Może mieć formę takiego pudełka , to akurat prefiltr do kaskady,

DSCF4352.JPG

Edytowane przez suricade
  • Lubię to 5
Opublikowano

@przemo-hChyba o ten temat mi chodziło :

Ktoś go schował ( pewnie przypadkowo) do czyśćca i tam go znalazłem :) Ale już go przeniosłem do właściwego działu i podpiąłem . A tak na marginesie ...jak się wpisze w SZUKAJ słowo " hamburski" to jest wiele ciekawych tematów na jego temat  i to sprzed lat.

• Lubię to 1
Opublikowano
9 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Pamiętam... ale mam nadzieję ,że to tylko kwestia czasu aby do tej filtracji się przekonać. Pamiętam ( nie mogę znaleźć tego tematu ) , że  Ty i @Przezda pisaliście o niej . I chyba Andrzej ma taką u siebie? On gdzieś wyjeżdżał ( albo Ty) i po powrocie temat miał wrócić.

Dokładnie o ten tamat chodzi👍

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Ktoś go schował ( pewnie przypadkowo) do czyśćca i tam go znalazłem :) Ale już go przeniosłem do właściwego działu i podpiąłem . A tak na marginesie ...jak się wpisze w SZUKAJ słowo " hamburski" to jest wiele ciekawych tematów na jego temat  i to sprzed lat.

Można też szukać pod hamburg i hamburdzki i jest ciekawy temat.

Edytowane przez suricade
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, suricade napisał:

Można też szukać pod hamburg i hamburdzki i jest ciekawy temat.

..też . Hamburdzki ma 3 tematy a Hamburg 3 strony . Czyli generalnie jest trochę tych tematów.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano
10 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

...można spróbować dać zamiast Tunze   to AC2000.

No właśnie, a jak to się ma do dużego przepływu przez gąbkę o którym wspomniał Przemek @przemo-h w innym temacie. Tunze ma max wydajność 4500L/h