Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uzywam czegos takiego i to na codzien nie tylko w wakacje: 2 komory 2 rozne pokarmy do karmienia podstawowego ,regularnosc jestem zadowolony nic mi nie wilgotnieje .Przy platkach nie sa to zawsze te same ilosci..jedyna wada jaka widze to slabe dopasowanie do mojej pokrywy i musialem sie ratowac takim tandetnym i malo gustownym rozwiazaniem jak tutaj ... :cry:

Ciekawe jak to inni maja rozwiazane...

post-8059-14695712123259_thumb.jpg

• 5 lat później...
Opublikowano

Ja używam karmnika RESUN (tylko wyjazdowo). W wakacje nie było mnie 3 tygodnie i się spisał. Przykleiłem sobie plastikowy taki kątownik do pokrywy tuz przy klapce do karmienia (nie wiem jak niby miałbym zamontować go do szyby jesli praktycznie wszyscy mają pokrywę...) w związku z czym ta mała modernizacja. Pokarm pokruszyłem drobniej, otwór wylotowy zostawiłem ciut większy i ustawiłem karmienie na 2 razy w ciągu dnia po 2 obroty. Klapke zostawiłem uchylona tylko na tyle żeby pokarm trafił do wody żeby zmniejszyć ryzyko zawilgocenia do minimum. Dzięki tym zabiegom i tym, że szpula przekręcała się 2 razy po 2 obroty pokarm się nie sklejał, nie zlezał a karmnik wykonywał swoją robotę :)