Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj samica wypluła małe oczywiscie jak byłem w pracy. Poczatkowo zauwazylem jednego byl w rogu koło filtra wiec udało mi się szybko odłowić, drugi wydawało się miał dobrą skrytke ale wypłynął, zauwazylem i tez odłowilem, narazie są w kotniku. Pytanie moje czy dadza rade w akwarium bez oswietlenia tak zeby troche podrosły? Nie jest ono za duże ale filtr i grzałka jest.

IMG_20190328_110601.jpg

55554413_2340528862894809_1819816405395046400_n.jpg

55726189_418360525585852_4024754823051083776_n.jpg

Opublikowano

Pewnie ze dadzą radę u mnie młode cały dzień w ciemnościach między kamieniami siedza:) jak udało Ci się złapać te maluchy:)? 

Opublikowano (edytowane)

Akurat plywaly przy szybie wiec szczerze powiedziawszy łatwo poszło nie są za szybkie, dorosłe to jak tylko podniose pokrywe to każda chowa się do swojej nory a te nic, przylozylem sitko do szyby i bach :D a w tym kotniku wydaje mi się ze beda je podgryzac mimo ze dałem karton na spod to on się troche wywinał a te głupie małe akurat siedza w tych rogach. Wiec jak tylko woda się ustabilizuje troche to przerzucam je do tego małego akwarium, woda jest w 95% z akwarium dużego wiec powinno byc okej, Dzięki :)

No i tez inna kwestia bo wątpie żeby tylko 2 byly z inkubacji, reszte musialy zjesc albo się jeszcze gdzieś chowaja co tez jest mozliwe

Edytowane przez oscarr
Opublikowano

U mnie socolofi przetrwał jeden ma już koło 1.5cm a teraz pojawiły się dwa Yelow ale mają koło 5mm :) myślę że socolofi jest już w miarę bezpieczny czego nie powiem o Yelow:) 

Opublikowano

u mnie druga samica tez Yellow zaczeła inkubacje jak ta pierwsza już konczyla wiec za 2 tygodnie gdzieś bedzie drugi miot :D chociaz ta bardzo długo nosiła chyba 27 dni

Opublikowano

mimo ze dałem karton na spod to on się troche wywinał

Wyjmij ten karton jak najszybciej, zanim zacznie się rozpuszczać i zasyfi Ci wodę. Poza tym nie wiadomo co w sobie ma, jakimi klejami klejony, jakie barwniki itp...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kolejna tym razem perlmutt co mnie zdziwiło bo ryby mam od lutego i już tak szybko inkubacja. Początkowo myślałem że to samiec bo ma 2 atrapy tyle samo co samiec alfa. Nawet się jeszcze nie zastanawialem jaka obsadę mam bo wydawało mi się że są za małe jeszcze 😁

IMG_20190401_210810.jpg