Skocz do zawartości

Pokarmy dla Labidochromis Caeruleus Kakusa i Cynotilapia Zebroides Jalo Reef

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie zamówiłem 15 sztuk maluchów pysków jak w temacie. Pokarmy jakie mam to OSI premium cichlid flakes, OSI premium spirulina flakes i OSI premium vividcolors flakes. Czy to wystarczy czy trzeba jeszcze coś dorzucić. Od razu mówię , że nie będę karmił mrożonkami bo miałem akwarium ogólne i sparzyłem się na mrożonkach

Opublikowano

Witaj!

Na początek te trzy pokarmy wystarczą,chociaż osobiście jestem zwolennikiem większego urozmaicenia diety ryb pokarmami różnych firm.

Jeśli chcesz to możesz Sobie później dokupić jak rybki troszkę podrosną jeden pokarm mięsny,oraz jeden roślinny innych firm np.

Northfin Cichlid (1mm) - http://www.northfin.pl/Sklep.php#!/Formula-Northfin-Veggie/p/108802751/category=0

https://www.clarias.pl/naturefood-premium-cichlid-plant-m-40g-dla-roslinozernych-pielegnic-p-7221.html

Opublikowano

W jakiej kolejności karmić tymi pokarmami co napisałem w poście nr 1. Po kolei na zmianę? I ile razy dziennie?

Opublikowano
2 godziny temu, nirva napisał:

W jakiej kolejności karmić tymi pokarmami co napisałem w poście nr 1. Po kolei na zmianę? I ile razy dziennie?

Spirulinę podawałbym wieczorem, a dwa pozostałe pokarmy z rana naprzemiennie. 

Opublikowano
4 minuty temu, egon44 napisał:

Spirulinę podawałbym wieczorem, a dwa pozostałe pokarmy z rana naprzemiennie.

Ja polecam odwrotnie  z tej przyczyny ( był już temat) , że białka odzwierzęce są łatwiej  przyswajalne jak białka pochodzenia roślinnego.

Opublikowano (edytowane)

Jutro przed południem będą rybki. Rozumiem, że pierwsze karmienie dopiero w środę i światło im też zapalić dopiero w środę?

Edytowane przez nirva
Opublikowano (edytowane)

Karm początkowo oszczędnie (sprawdzaj parametry wody głównie NO2). Świecić możesz normalnie chyba że hodowca nie używał oświetlenia ;) .

Edytowane przez eljot
  • Lubię to 1
Opublikowano

14 minut temu, eljot napisał:

Karm początkowo oszczędnie (sprawdzaj parametry wody głównie NO2). Świecić możesz normalnie chyba że hodowca nie używał oświetlenia ;) .

Ok. Będę karmił oszczędnie. NO2 niewykrywalne, NO3-10. Do światła będę przyzwyczajał, żeby po podroży szoku nie doznały😜