Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Aktualnie podaje Formula Northfin Veggie,Formuła Northfin Cichlid (kończy się),Tetra Pro Algae (kończy się).Jakie pokarmy możecie mi jeszcze polecić do mojej obsady a oto ona:

1.Pseudotropheus cyaneorhabdos Maingano

2.Cynotilapia Hara Gallireya Reef   

3.Metriaclima Msobo Magunga 

4.Protomelas taeniolatus namalenje

5.Labeotropheus trewavasae mcat

Opublikowano

Witaj Adamie!

Z mojej strony mogę zaproponować -

Formula Northfin Veggie 1mm

Formuła Northfin Cichlid 1mm 

Naturefood Premium Cichlid Plant M - https://www.clarias.pl/naturefood-premium-cichlid-plant-m-85g-dla-roslinozernych-pielegnic-p-7222.html

Tropical Soft Line Africa Herbivore S (granulat) - https://www.clarias.pl/tropical-soft-line-africa-herbivore-s-100ml60g-miekki-granulat-dla-ryb-afrykanskich-p-31151.html

TROPICAL PRO DEFENCE SIZE S - https://allegro.pl/oferta/tropical-pro-defence-size-s-100ml-probiotyk-7490770996

Ogólnie zakupiłbym dwa pokarmy mięsne,oraz kilka pokarmów roślinnych,aby bardziej urozmaicić dietę ryb.

Opublikowano

Najlepiej najtańsze z allegro płatki 1000g za 20zl a nie wydawać majątek na "niby" lepsze pokarmy a producenci się śmieją z ciemnoty i zacierają ręce

• Haha 1
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1
Opublikowano (edytowane)

A piszesz to dla samego pisania czy masz na to jakieś konkretne informacje? 1kg płatków. Sądzę, że kolega raczej nie ma hodowli więc prędzej taki pokarm straci ważność niż go w całości wykorzysta.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Godzinę temu, Nomercy napisał:
3 minuty temu, Nomercy napisał:

Przeterminowane podawałem i nie zauważyłem nic nadzwyczajnego ; )

W złe miejsce trafiłeś, nawet nie spytam się o Twoje doświadczenie, ale jeżeli byłeś karmiony najtańszą karmą i przeterminowanymi parówkami, to już wiem skąd u Ciebie takie poglądy. 

• Haha 7
  • Zmieszany 1
Opublikowano

Chyba nie wiesz że jest coś takiego jak: należy spożyć przed lub najlepiej spożyć przed... Jeśli to 2 to można podawać bez problemu bo pokarm traci jedynie 1/100 wartości odżywczych.

• Haha 2
  • Zmieszany 1
Opublikowano

Najlepiej najtańsze z allegro płatki 1000g za 20zl a nie wydawać majątek na "niby" lepsze pokarmy a producenci się śmieją z ciemnoty i zacierają ręce

No to rozbawiłeś szerokie grono osób. Myślę że różnica w cenie pokarmów leży w tym co znajduje się w danym pokarmie. W pokarmie tanim nie znajdziesz dobrych dodatków które nie są tanie, i siłą rzeczy pokarm zawierający suszoną krewetkę musi kosztować.
Bardzo ciekawe stwierdzenie z tą utratą wartości odżywczych, możesz rozwinąć temat.

• Lubię to 2
Opublikowano
No to rozbawiłeś szerokie grono osób. Myślę że różnica w cenie pokarmów leży w tym co znajduje się w danym pokarmie. W pokarmie tanim nie znajdziesz dobrych dodatków które nie są tanie, i siłą rzeczy pokarm zawierający suszoną krewetkę musi kosztować.
Bardzo ciekawe stwierdzenie z tą utratą wartości odżywczych, możesz rozwinąć temat.
Chyba że są to pokarmy rozważane z większych pojemników jak to praktykuje np. akwarystyczny24.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Chyba nie wiesz że jest coś takiego jak: należy spożyć przed lub najlepiej spożyć przed... 

Tego nie wiem. 

Ale jako inspektor inspekcji handlowej wiem, że jest coś takiego jak: należy spożyć do... 

• Lubię to 4