Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za przednia szybę Opti musiałbym dać jakieś 700 zł więcej chyba nie warto:(

Ile Acie kosztowała taka przyjemność full opti? 

Opublikowano (edytowane)

Ja za cały baniak ze szkła 12, ze wzmocnieniami i kominem dałem około 2000 zł, ale jak wyceniałem to ceny wahały się 2200-3000. 

Dla porównania Float był za około 1200 zł.

Mogę dać namiar do kogoś, kto mi robił i zrobi ci w dobrej cenie, jeszcze dołącza wyniki analizy numerycznej MES na wytrzymałość zbiornika.

Wydaje mi się też, że chyba sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.

Jak w Matrixie, gdy Neo się pytał Wyroczni, czy jest Wybrańcem.

Skoro twierdzisz, że raczej nie warto, to w twoim przypadku nie warto, ponieważ nawet jeśli będzie nie wiadomo jak piękniej, to i tak tego nie docenisz

i będziesz sobie pluł w twarz, że wydałeś więcej pieniędzy.

Ja często siedzę z boku akwa, bo akurat tak mam biurko, więc patrzę na wskroś przez półtora metra i lubię mieć przejrzyście.

A tu podgląd, co możesz osiągnąć na Opti, czego nie zobaczysz na Float:

image.png.30124669fe3d11ecca111d494157df1f.png

Trochę automatyka podrasowała zdjęcie.

A tu drugi zbiornik we float 4 mm:

image.png.aa5e1a926e2888992d159bfda8584dc6.png

Edytowane przez Falcowski
Opublikowano
41 minut temu, Falcowski napisał:

A tu podgląd, co możesz osiągnąć na Opti, czego nie zobaczysz na Float

Ale jak to. Jest zrobione skoro Ty masz opti a masz fotke  Opti i Float? 

A tak na marginesie ile świeciłes turbo lampa bo widzę glony:) 

Opublikowano

Nie chcę odpowiadać za kolegę ale zapewne ma drugie akwarium. ;)

Opublikowano
57 minut temu, Falcowski napisał:

image.png.30124669fe3d11ecca111d494157df1f.png

Ale co to zdjęcie ma pokazać? Kolorystyka i barwy te same, jedna strona nieostra, zdjęcie złożone z dwóch części, zdjęcia właściwego i jego odbicia z wykonanym rozmyciem w programie graficznym. Czego nie widać niby przez ten float?

Opublikowano
56 minut temu, Falcowski napisał:

Ja nie był bym taki pewien i nie wprowadzał kolegi w błąd, są na forum zdjęcia zbiorników że szkła float i na tych zdjęciach ryby "lewitują".  Tak na marginesie u ciebie też nie jest idealnie przejrzysto mimo że masz opti white. Kolego benjam ja bym sobie głowy nawet na twoim miejscu nie zawracał a pieniądze które zaoszczędzisz możesz wydać sobie na porządnego narurowca pokrywę z pvc itd. Co do przejrzystości to poczytaj na forum jakie rzeczy potrafi zdziałać purolite

• Lubię to 1
Opublikowano

No właśnie czyli dobrze rozumiem jak można zrobić zdjęcie przez Float skoro szyba jest opti 😕 kolorystyka ta sama tylko po prawej rozmazane mam zbiornik Float ale u mnie tak ryby nie wygladaja:) 

Opublikowano

Bierz front opti. Przy szybie 6mm i mniej może nie warto. Ja przy 240l 8mm już widziałem brak tej przejrzystości. Dla porównania posiadam 450l opti, 600l front opti i teraz kupiłem 1100l tył/przód opti.

Opublikowano
4 minuty temu, halabala napisał:

Ja nie był bym taki pewien i nie wprowadzał kolegi w błąd, są na forum zdjęcia zbiorników że szkła float i na tych zdjęciach ryby "lewitują".  Tak na marginesie u ciebie też nie jest idealnie przejrzysto mimo że masz opti white. Kolego benjam ja bym sobie głowy nawet na twoim miejscu nie zawracał a pieniądze które zaoszczędzisz możesz wydać sobie na porządnego narurowca pokrywę z pvc itd. Co do przejrzystości to poczytaj na forum jakie rzeczy potrafi zdziałać purolite

Jeszcze ze dwa posty i na bank mi opti white wybijeciez glowy:) 

2 minuty temu, L.A.J.O.N. napisał:

Bierz front opti. Przy szybie 6mm i mniej może nie warto. Ja przy 240l 8mm już widziałem brak tej przejrzystości. Dla porównania posiadam 450l opti, 600l front opti i teraz kupiłem 1100l tył/przód opti.

Hah.....  I znowu karuzela:/