Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć

Jest może ktoś z okolic Rzeszowa, kto wymieniłby się „dojrzałą” ceramiką za nową? Akwarium 250l.  

Edytowane przez colbyco
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze raz zwracam się z prośbą o "wypożyczkę" lub wymianę złoża dla akwarium 350 litrów. Akwarium wystartuję już za niedługo i bez pożyczonej ceramiki będzie to trwało nieco dłużej. Mieszkam w Częstochowie więc spokojnie dojadę nawet do Katowic. Posiadam nieużywaną, nową ceramikę Hagen Biomax (dwa opakowania), którą kupiłem razem z filtrem Fluval 406. Mogę ją poświęcić na wymianę za dojrzałe złoże o podobnej objętości.

Edytowane przez jarek1969
  • 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ja chcialem zapytac, ponieważ chcę dać ceramike koledze który będzie niebawem startował, jaki jest maksymalny czas aby miec pewnosc ze nic nie podzieje się z bakteriami osiadłymi na ceramice z racji dużej odległości szacuje że potrwa to około 4 godzin

Opublikowano
1 godzinę temu, Darken napisał:

Witam ja chcialem zapytac, ponieważ chcę dać ceramike koledze który będzie niebawem startował, jaki jest maksymalny czas aby miec pewnosc ze nic nie podzieje się z bakteriami osiadłymi na ceramice z racji dużej odległości szacuje że potrwa to około 4 godzin

Spokojnie wytrzyma. Transportuj w wodzie z akwarium np w wiadrze albo w słoiku z podziurawionym deklem żeby były dopływ powietrza

• Dziękuję 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pod koniec lutego będę miał gotowe akwarium do wystartowania, czy ktoś z okolic Goleniowa odstąpi dojrzałą ceramikę w zamian za nową ? (Szczecin, Goleniów, Stargard, Świnoujście, Kamień Pom. Gryfice, Świdwin)