Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nadszedł czas na długo oczekiwane przezemnie malawi. 

Baniak został zalany 18.02.19

Jako dekoracja posłużył mi łupek, który sam wybrałem oraz przywlokłem. :)

Zastanawiałem się nad podłożem ,jednak wybrałem najzwyczajniejszy piasek kwarcowy o frakcji 0.5-1.2 mm.

Docelowo zamierzam umieścić tutaj trzy gatunki , a mianowicie 

-pseudotropheus socolofi 

-cynotilapia afra

Zastanawiam się nad metraclima cobalt  , jednak jest to gatunek uzyskany przez chodowców i nie jest rybą, która występuje naturalnie w  Malawi 

Zdjęcia baniakaIMG_20190220_164052.thumb.jpg.56deb7dc38970fea266bbaf96e80c60f.jpg

IMG_20190220_164058.thumb.jpg.7b391a5515efb4d7c41b25361d02d617.jpg IMG_20190220_164103.thumb.jpg.5b62327cbc82385d7a42d34e9eb8cb18.jpg

Opublikowano
Teraz, AndrzejGłuszyca napisał:

W tym dziale tyko się przedstawiamy i swoje akwarium. Zadawaj pytanie w odpowiednich działach.

Moje pytanie nad gatunkiem było tylko retoryczne :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Witaj, zbiornik zapowiada się ciekawie. Nie ukrywam że ciekawi mnie filtracja na pompie o której wspominałeś wcześniej. Mam nadzieję że opiszesz to w odpowiednim dziale.
powodzenia

Opublikowano
Godzinę temu, piotriola napisał:

Witaj, zbiornik zapowiada się ciekawie. Nie ukrywam że ciekawi mnie filtracja na pompie o której wspominałeś wcześniej. Mam nadzieję że opiszesz to w odpowiednim dziale.
powodzenia

masz na myśli samoróbkę czy hw?

Opublikowano

Myślisz o czymś takim? To może być bardzo ciekawy projekt i jak najbardziej przyda się szczegółowy opis, tym bardziej że będziesz pionierem, bo chyba nikt na forum nie posiada takiego rozwiązania

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Dziękuję 1
Opublikowano
5 minut temu, Bartek_De napisał:

Myślisz o czymś takim? To może być bardzo ciekawy projekt i jak najbardziej przyda się szczegółowy opis, tym bardziej że będziesz pionierem, bo chyba nikt na forum nie posiada takiego rozwiązania

właśnie o czymś takim jednak w trochę "ulepszonej" wersji 

Szukałem na forum, ale nie znalazłem. zresztą na Yt też jest tylko garstka takich właśnie projektów. :D

Opublikowano
12 minut temu, fudzi napisał:

właśnie o czymś takim jednak w trochę "ulepszonej" wersji 

Szukałem na forum, ale nie znalazłem. zresztą na Yt też jest tylko garstka takich właśnie projektów. :D

Na forum znajdziesz wiele ciekawych wiadomości potrzebnych do takich projektów.

Opublikowano
9 minut temu, piotriola napisał:

Na forum znajdziesz wiele ciekawych wiadomości potrzebnych do takich projektów.

akurat ten post widziałem. Jednak nie w moim typie brać cudzy projekt :D .   beczkę do kiszenia ogórów mam albo 40 albo 60 litrową .

Raczej wybiorę tą 40l i za pewien czas pokażę co zamierzam z tym zrobić 😂