Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stosujesz Purolitea. Nie wiem jak zbudowanego masz kaseciaka ale może puro jakoś źle jest umiejscowiony i po prostu woda go omija.

Opublikowano (edytowane)

Dziś przeprowadziłem czyszczenie kaseciaka,filtra z Purolite,wymieniłem Rowa Phos  i  włożyłem nowy węgiel.Dołożyłem jeszcze bakterii po jednej ampułce i zmniejszyłem moc pompy cyrkulacyjnej,która teraz jest ustawiona na pulsowanie 40/70 % ,wcześniej było 70/100 %. Tak więc nie wiem czy coś mogłem jeszcze dziś zrobić.Pozostaje czekać.

IMG_20181130_082623.jpg

Edytowane przez inmar
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Była mała poprawa po jednej podmiance,ale po następnej znów syf.Jakiś czas temu zmniejszyłem jeszcze karmienie,ale nie wiem czy to dobry pomysł bo widać,że rybą to nie pasuje,są bardziej dzikie do jedzenia.Poczekam chyba jakiś czas,może samo przejdzie.

Opublikowano
Godzinę temu, inmar napisał:

Jakiś czas temu zmniejszyłem jeszcze karmienie,ale nie wiem czy to dobry pomysł bo widać,że rybą to nie pasuje,są bardziej dzikie do jedzenia.Poczekam chyba jakiś czas,może samo przejdzie.

Nie pamiętam czy o tym pisałeś,ale ile razy dziennie karmiłeś ryby,a ile teraz karmisz?

Kto wie,może to jest powód mętnej wody...Ja bym ograniczył karmienie do raz dziennie,i obserwował czy będzie poprawa...Nie martw się...Rybkom nic nie będzie,a wyjdzie im to tylko na zdrowie :) 

Opublikowano

W takim razie spróbuj im zrobić kilkudniową głodówkę...

Wtedy zobaczysz czy mętność wody zniknie...

Ps.Co to jest to białe na zdjęciu(zaznaczyłem na czerwono w kółku)?

IMG_20181130_082623.jpg.985ab3daf22bffb8232d8a477446a946.thumb.jpg.8071311550b501c243783b1ff7c89930.jpg