Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@darkonZnasz jakiegoś dobrego hodowce ?   Jestem już pewny co do 2 gatunków nad trzecim się jeszcze zastanowię.  Zanim zaleję zbiornik i biologia będzie dobrze rozwinięta, to jeszcze minie sporo czasu.:D

Edytowane przez fudzi
Opublikowano

Jeżeli jesteś ze Śląska i chcesz odebrać ryby osobiście to bardzo polecam Darka Gażę z Żor tanganikamalawi.pl i ewentualnie prawie po sąsiedzku Jacka Stusia pielegniceafrykanskie.pl, z tego co zauważyłem to chyba część ryb ma od Darka 😀. Jeśli w grę wchodzi wysyłka to masz jeszcze dodatkowo do wyboru naszych klubowych partnerów : fishmagic.pl oraz tan-mal.pl . Dodatkowo polecam tanganika-konin.pl , ale Sebastian specjalizuje się raczej w Tanganice i z Malawi ma mniejszy wybór ale bardzo dobrej jakości ryby.

Opublikowano
1 minutę temu, darkon napisał:

Jeżeli jesteś ze Śląska i chcesz odebrać ryby osobiście to bardzo polecam Darka Gażę z Żor tanganikamalawi.pl i ewentualnie prawie po sąsiedzku Jacka Stusia pielegniceafrykanskie.pl, z tego co zauważyłem to chyba część ryb ma od Darka 😀. Jeśli w grę wchodzi wysyłka to masz jeszcze dodatkowo do wyboru naszych klubowych partnerów : fishmagic.pl oraz tan-mal.pl . Dodatkowo polecam tanganika-konin.pl , ale Sebastian specjalizuje się raczej w Tanganice i z Malawi ma mniejszy wybór ale bardzo dobrej jakości ryby.

Akurat cały czas obserwowałem ryby ze strony pielegniceafrykanskie.pl    miałem nawet właśnie zamówić. Teraz jestem spokojny :D

Opublikowano
6 minut temu, darkon napisał:

Mam od Jacka Labeotropheus trewavasae "Thumbi West" tu możesz je zobaczyć :

Labeotropheus trewavasae "Thumbi West" 1

Labeotropheus trewavasae "Thumbi West"

Labeotropheus trewavasae "Thumbi West" 2

Naprawdę ładne osobniki.

Jestem pod wrażeniem. Pyszczaki to chyba jedne z najpiękniejszych i najciekawszych do obserwacji ryb , jakie można  w akwarium posiadać.:D

Za około tydzień , zacznę ustawiać wszystkie kamory oraz sypać piach. Dopiero po tym będę jeszcze bardziej angażował się w ryby jakie umieszczę. Dwa gatunki mam już raczej wybrane. Wszystko dzięki @darkon. Dziękuje :D