Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Mortis napisał:

Caliptera rzadko gości w naszych zbiornikach. Kolorystyka i ryba z pogranicza Malawi i Tangi. Ryba inna niż wszystkie ale czy sobie poradzi z tymi klockami we wspólnym zbiorniku? 

Przyznam, że też o niej myślę od jakiegoś czasu. Zaproponowałem ją nawet kol. Kadango do jego 300 centymetrowego akwarium. Rzadka u nas ryba, bardziej bym ją porównał do ryb z Wiktorii. Czy sobie poradzi, trudno powiedzieć. Za mało danych. Z opisów wydaje się, że tak. Musiałbyś poszperać w zagranicznych forach. Może tam coś znajdziesz.

Opublikowano (edytowane)

Zdaję się że już kiedyś @harisimiwymieniał ją w propozycjach obsady, warto byłoby się go zapytać. Samczyk naprawdę robi wrażenie tylko z racji brzydkich samic dokoptowałbym ją do gatunków, w których ta płeć damska jest jednak ładniejsza.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Bezprym
Opublikowano
15 minut temu, pozner napisał:

Przyznam, że też o niej myślę od jakiegoś czasu. Zaproponowałem ją nawet kol. Kadango do jego 300 centymetrowego akwarium. Rzadka u nas ryba, bardziej bym ją porównał do ryb z Wiktorii. Czy sobie poradzi, trudno powiedzieć. Za mało danych. Z opisów wydaje się, że tak. Musiałbyś poszperać w zagranicznych forach. Może tam coś znajdziesz.

O widzisz :) miałem na myśli Wiktorię, a wpisałem Tangę. 

Opublikowano
36 minut temu, Bezprym napisał:

Zdaję się że już kiedyś @harisimiwymieniał ją w propozycjach obsady, warto byłoby się go zapytać. Samczyk naprawdę robi wrażenie tylko z racji brzydkich samic dokoptowałbym ją do gatunków, w których ta płeć damska jest jednak ładniejsza.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Tak, @harisimimiał ją u siebie, tylko nie wiem z jaką obsadą. Labeo i Msobo mają fajne samice, boadzulu to już szare. Przy większej obsadzie samic Msobo i Labeo już by nie rzucały się szarością.