Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No i jak tu żyć ? 😉   

Artysta ze mnie mierny , może jak pomaluję to nabierze wyglądu . Pamiętam kiedyś zrobiłem tło też z cr65 ale wyszło trochę lepiej . 

Te tła powyżej są ok ale trochę za dużo tych pęknięć . Sam już nie wiem z aquadecor tło 500 Euro . Tyle że to klasa sama w sobie .

aquarium-background-classic-rock-a39-aquadecor.png

Edytowane przez Damian780425
  • Lubię to 1
Opublikowano
20 godzin temu, Damian780425 napisał:

No i jak tu żyć ? 😉   

Artysta ze mnie mierny , może jak pomaluję to nabierze wyglądu . Pamiętam kiedyś zrobiłem tło też z cr65 ale wyszło trochę lepiej . 

Jeśli mogę szczerze coś doradzić... Problem trochę w tym, że to nie przypomina za bardzo skały, ani kamieni. Może spróbuj narysować na nowym arkuszu styropianu głazy i mniejsze kamienie lub kawałek skały ze szczelinami i pęknięciami. Możesz poprosić o pomoc kogoś z rodziny o taki szkic. Zrobicie ocenę i jeśli będziecie zadowoleni, to dopiero wtedy wycinaj. Możesz równie dobrze zrobić fotkę szkicu i zapytać tutaj o opinię. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.01.2019 o 19:51, egon44 napisał:

Jeśli posiadasz FB to zapraszam do tematu innego kolegi  https://www.facebook.com/groups/1518988831701472/permalink/1999607253639625/

Po zapoznaniu się z tematem  muszę powiedzieć że mojego wynalazku nie wsadzę do akwarium ;-( .   Niestety jedni się rodzą z obiema lewymi rencami 😉 jeśli chodzi o sztukę 😉  No nic coś trzeba wykombinować.

Edytowane przez Damian780425
rękoma rancami ;-)
Opublikowano
15 godzin temu, Damian780425 napisał:

Po zapoznaniu się z tematem  muszę powiedzieć że mojego wynalazku nie wsadzę do akwarium ;-( .   Niestety jedni się rodzą z obiema lewymi rencami 😉 jeśli chodzi o sztukę 😉  No nic coś trzeba wykombinować.

Nie wiem co w tym zalinkowanym temacie było bo nie jestem facebookowy, ale powiem Ci co ja bym zrobił.

Wiem że masz warunki do takich robótek, pytanie czy masz trochę cierpliwości i czasu ;).
Tło podobne do tego Aquadecora jest możliwe do wykonania bez żadnych zdolności artystycznych i plastycznych (powiedzmy prawie ;))
Zrobiłbym nieduże formy znaną mi metodą Agnieszki (@suricade) znalezionych wybranych kamoli, a następnie połączyłbym je w dowolnej kompozycji na płycie np. ze spienionego PCV.

@suricadezresztą już nie raz o tym wspominała, żeby tak robić tła.
Te kartoflano-silikonowe formy można wykorzystać ze 2 -3 razy, więc i to możne trochę czasu i roboty zaoszczędzić.
Wiem że na początku to trochę się człowiek do nieznanego zabiera jak pies do jeża, ale tą metodą masz dokładnie wierne kamole bez wyjątkowych zdolności artystycznych, uwierz ;).

• Lubię to 3
Opublikowano (edytowane)

@troad myślę, że nawet nie trzeba łączyć poszczególnych modułów. Jeżeli na tylną szybę przykleimy ( z zewnątrz) czarną folię, to wystarczy przykleić moduły do szyby. W Twoim temacie są sposoby na zamocowanie.

Edytowane przez suricade
  • Lubię to 1
Opublikowano
16 minut temu, suricade napisał:

@troad myślę, że nawet nie trzeba łączyć poszczególnych modułów. Jeżeli na tylną szybę przykleimy ( z zewnątrz) czarną folię, to wystarczy przykleić moduły do szyby. W Twoim temacie są sposoby na zamocowanie.

Racja, ja jestem jednak zwolennikiem nie klejenia na stałe do szyb. Przy ewentualnym restarcie nie ma problemu z demontażem.

Opublikowano

Dzisiaj idę dłubać trzecie. Jak to się mawia do 3 razy sztuka :-). Porobię zdjęcia i oczywiście zamieszczę. Wczoraj zapoznałem się dość dokładnie z tłem aquadecor. Jest to dokładnie to co sami próbujemy zrobić czyli styropian ewentualnie styrodur i jakaś masa cementowa, wszystko zmyślnie spasowane i pomalowane.  Dziś wezmę zdjęcie na wzór i zabiorę się za artyzm :-). Jak mi nie wyjdzie następne rzeźby poczyni żona. Dopiero w następnej kolejność będzie zakup. 

• Lubię to 3