Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kurcze to już na weekend , rurka za długa , nie chce się wygiac. Trzeba będzie uciąć .

Edytowane przez oldskool
Opublikowano
Godzinę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Daj z 3 cm wyżej  . Spód jest ażurowy przez ktoóry też jest zasysana woda. W ten sposób blokujesz.

Niby dno ażurowe ale od wewnątrz jest pełne więc moim zdaniem może stać na dnie, gdyż przez dno niema przepływu...

• Lubię to 2
Opublikowano
3 minuty temu, Robson79 napisał:

gdyż przez dno niema przepływu...

Robert..aż teraz zdjąłem prefiltr i masz rację. Ten ażur  można zdjąć i faktycznie widać ,że to jest jakby zaślepka. Gdyby tego nie było to woda by była też zaciągana otworem na środku dna. A ten "ażur" tak przylega że zaślepia otwór na środku.  Na pierwszy rzut oka to bezsens..ale po chwili zastanowienia doszedłem do wniosku , że dlatego tak jest skonstruowane aby  można było dodawać następne ewentualne moduły. Dlatego "ażur" musi być na dole.

@oldskool...to nie musisz jednak podnosić:)

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)

Niestety cos nie tak, może mój filtr, nie chodzi. Założyłem drugi prefiltr i oto stan baniaki. Co prawda, jeszcze nie zamontowałem aquael 2000, nie mam prefiltrów, już zamówiłem .Może założyć aquael sam z siatką zeby rybki nie wyciągneło, nie mam gąbki nic , chyba że gąbkę włożyć, tę starą co zamieniłem na watę.

20190117_145333.jpg

20190117_145330.jpg

Edytowane przez oldskool
Opublikowano

Dlatego pisałem, że mając obecnie prefiltry Eheima i Aquaela złóż to w całość i będziesz miał mechanika. Skoro czekasz na prefiltry to na razie załóż chociaż jakąś gabke do biologa. A tak nie masz mechanika a wszystko masz co potrzeba do jego zbudowania. :confused:

Opublikowano

Witam, na razie jest nie ładnie jutro mam wolny dzien zrobie ładniej .Czy oto chodziło ? jak ustawić pokrętło bo na full to tyle syfu wyskoczyło ze szok.

20190118_174042.jpg

20190118_174048.jpg

20190118_174055.jpg