Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, oldskool napisał:

Ale do tego modułu potrzebuje gąbki ?

Gąbki są oryginalnie takie jak na zdjęciach. Ale lepszy efekt daje wata Symec JBL

https://www.google.pl/search?q=wata+jbl+symec+100g&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQl6Kiz_DfAhXSp4sKHUZdBqsQ_AUIDigB&biw=1296&bih=675

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

aquael circulator 1000 ,ale przystawki nie trzymają. A z prefiksem zgłupiałem. kupić taki sam aquael ?

Opublikowano (edytowane)

Tak jak kolega @Mróz pisze...masz tam pompę AQUELA. Można by było z niej zrobić filtr mechaniczny  ale...na oko wydaje mi się ,że to 500 lub 1000 . A z tego nie zrobisz dobrego mechanika bo jest zbyt słaba do Twojego litrażu. Mogę się mylić co do wielkości pompy..ale ma ona zwykłe przyssawki i to potwierdza moją opinię . Nie wiem jak 1000 ale 1500 i 2000  mają przyssawki oryginalnie  z amortyzatorami.

Obr.jpg

9 godzin temu, oldskool napisał:

A z prefiksem zgłupiałem. kupić taki sam aquael

Nie kupuj. Już masz. Dołóż tylko jeden do drugiego w kolejności jak napisałem .

• Lubię to 1
Opublikowano
6 minut temu, oldskool napisał:

aquael circulator 1006 ,ale przystawki nie trzymają. A z prefiksem zgłupiałem. kupić taki sam aquael ?

Prefiltr eheima pasuje do twojej głowicy Aquaela.

https://www.akwarystyczny24.pl/eheim-prefiltr-4004320-p-3116.html

Możesz dać ten co masz na zasys filtra zewnetrzego i dokupić jeszcze jeden do wyżej wymienionej głowicy Aquaela.

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Daj takie przyssawki jak w linku niżej. Wtedy pompa ciszej pracuje. Te stare wrzuć na minute do gotującej się wody to na jakiś czas je zregenerujesz i będą się trzymać. Ale to jest doraźne. To są uroki wody zasadowej.

https://www.google.pl/search?biw=1296&bih=675&tbm=isch&sa=1&ei=mUE-XJi3BaXSrgSDuamwCg&q=aquael+przyssawki+z+amortyzatorami+&oq=aquael+przyssawki+z+amortyzatorami+&gs_l=img.12...502349.515382..518102...0.0..0.195.3901.2j33......2....1..gws-wiz-img.....0..35i39j0j0i67j0i8i30j0i24.D_CUBTsKIzs#imgrc=UoDiH1kfPXHV8M:

Ta pompa 1000 będzie zbyt słaba jako filtr mechaniczny . Ale możesz ją wykorzystać jako falownik w ostateczności .

• Lubię to 2