Skocz do zawartości

Tropical Pro Defence S czy M

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ramach uzupełniania zapasów pokarmów właśnie zamawiam pokarmy tropicala, soft i pro defence.
Przy soft nie mam problemu z wyborem wielkości, mam próbki "S" i takiej wielkości granulki bez problemu są zjadane przez moje pyski, natomiast mam pewne wątpliwości jakiej wielkości zamówić pokarm pro defence.... Wydaje mi się (na podstawie opisu kolegi @egon44) że jest on mniejszy niż soft, więc może warto kupić "M"?

Mam porównanie do nortfina "S" i naturfood "S", moim zdaniem northfin obecnie jest OK, naturfood ciut przy mały, jak przy tych wielkościach wypada pro defence S?

Druga sprawa, moja obsada to raczej wszystko i roślino żerne mbuny, czytając skład pro defence, wydaje mi się że ma dużo składników mięsnych, wobec tego jak często mogę go bezpiecznei podawać? 

Opublikowano

Masz dla porównania, S daję młodzieży do 5cm a M jest ok od 5 cm do 10. Możesz połączyć z Herbivore.ab06672f5f7bb7a3a0f67dc84911a035.jpgb0d7b14e57ec0b2174fcf5d14a3addb7.jpg

Wysłane z mojego ZTE BLADE V0730 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kurcze, dlaczego nie mogą robić tych samych wielkości w danym rozmiarze, rozumiem że są różnice między producentami, ale u jednego producenta to już można sobie to wyobrazić :(
Moje pyski mają 5-6cm, coś mi się wydaje że S będzie mały ale M chyba za duży... co prawda to raczej zakup na dłuższy okres karmienia, więc może jednak M, zaczynam głupiec  :(

Opublikowano
Kurcze, dlaczego nie mogą robić tych samych wielkości w danym rozmiarze, rozumiem że są różnice między producentami, ale u jednego producenta to już można sobie to wyobrazić
Moje pyski mają 5-6cm, coś mi się wydaje że S będzie mały ale M chyba za duży... co prawda to raczej zakup na dłuższy okres karmienia, więc może jednak M, zaczynam głupiec 
Bież M ,dadzą radę spokojnie.

Wysłane z mojego ZTE BLADE V0730 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 godzin temu, karolus napisał:

Moje pyski mają 5-6cm, coś mi się wydaje że S będzie mały ale M chyba za duży... 

Jeśli ryby mają 5-6 cm,to brałbym S.

5 godzin temu, karolus napisał:

Ok, to "problem" wielkości pro defence byłby chyba rozwiązany, ale pozostaje jeszcze częstotliwość podawania.
Jakieś sugestie?

Nie pamiętam dokładnie jaką masz obsadę,ale możesz podawać pokarm jako uzupełnienie diety ryb np. co dwa/trzy dni,lub po prostu wymieszać go w małej ilości z innymi pokarmami którymi codziennie karmisz ryby.