Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tetra przestaje być słyszalna, po zlikwidowaniu opadania węży, zaraz przy wyjściu/wejściu z kubła.. najeży je ustawić jak najbardziej możliwie w pionie..(podwiesić, podłożyć coś pod nie lub skrócić, tak jak napisano w instrukcji.. ja tego nie zrobiłem bo narazie mam 1200 na 200l.. a chce wiecej..wiecej...wiecej!) wtedy filtr jest niesłyszalny... wpadłem na to przez przypadek ;)

Opublikowano
ło kurka ale tani:O właśnie bije głową w ściane że to przegapiłem:( :evil:

Była już dyskusja na temat tego filtra. Trzeba pamiętać że to "chińczyk". Wygląda - na zdjęciu - dobrze, cena fajna, "wzorowany" na Eheimie. Ale ja bym poczekał na więcej opinii. Dla mnie kubełek to coś co kupuję na kilka lat, a tak długo to jeszcze tego chyba nikt nie testował...

Opublikowano
Wojtku ale kolega chyba linka zmienił.. ( wyedytował) bo wcześniej był link do fluvala 305 który nowy poszedł za 200zł i to o nim mówiłem. Więc prosze o wytłumaczenie :twisted:

wlasnie tez mi sie wydawalo ze to f305 za dwie stówki był :P z tym ze aukcja zakonczona dzisiaj o 9tej rano :)

Opublikowano

Na forum mało kto ma taki filtr (Jebao), jak pytałem, to jedna osoba pisała, przepraszam, ale nie pamiętam kto. To świeża marka, ciężko się wypowiedzieć, jak się taki filtr eksploatuje.

Opublikowano

No ok :)

Poczytałem troche na forum, troche na allegro no i teraz musze zdecydowac miedzy:

Tetratec ex 700 albo JBL 250. Cena taka sama, wydajność, moc. Obydwa mają w zestawie deszczownice (co zdyskwalifikowało Fluvala 205) No i obydwa do akwa max 250l

Nie wiem, kiedy nadejdzie czas na zmiane mojego szkla na wieksze i doszedlem do wniosku, ze zawsze mozna dokupic drugi kubel takiej samej wielkosci, co da niewielka roznice cenowa.

Tetra 700 kosztuje 200zł - 700l/h

Tetra 1200 - 340zł - 1200l/h

A jak wtedy dam 2x 700 :D

Co o tym myslicie?

Na ktory sie decydowac :)