Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Tomaszz napisał:

@MrózJak oceniasz pracę pompy z perspektywy czasu? Na jakich rurkach masz filtrację?

@Tomaszz nie mógł bym być bardziej zadowolony! ;) DCP3000 jest naprawdę niesłyszalna, żeby wylot pompy nie poruszał taflą wody nie wiedział bym że pracuje. Funkcja Feed jest również bardzo przydatna, u mnie sprawdza się podczas karmienia bądź czyszczenia gąbki w kaseciaku. W moim 240l pracuje na 60 %, uważam że w moim zbiorniku jest to optymalne ustawienie, nie używam nawet falownika, sama pompa ogarnia cyrkulację, nie mam problemu ani z filmem bakteryjnym na powierzchni, ani z zalegającymi odchodami na dnie. Naprawdę polecam! Co do średnicy rur nie chce skłamać, napiszę wieczorem jak wrócę z pracy i podeślę fotę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@Tomaszz wybacz wyleciało mi z głowy! 😉 Rurki 32mm. Mam ją wcisniętą na adapter pompy, bez klejenia. Weszło na wcisk i trzyma mega mocno. Jak widzisz za pierwszym kolankiem 90°, mam kolanko obrotowe 360° - naprawdę fajnie można kierować wylotem wody z jego pomocą. P.S. nie patrz na niechlujne malowanie wylotu, malowałem tylko część zanurzoną w wodzie 😋

20190124_154515.jpg

20190124_154452.jpg

Edytowane przez Mróz
  • 1 rok później...
Opublikowano
[mention=8365]Tomaszz[/mention] wybacz wyleciało mi z głowy! Rurki 32mm. Mam ją wcisniętą na adapter pompy, bez klejenia. Weszło na wcisk i trzyma mega mocno. Jak widzisz za pierwszym kolankiem 90°, mam kolanko obrotowe 360° - naprawdę fajnie można kierować wylotem wody z jego pomocą. P.S. nie patrz na niechlujne malowanie wylotu, malowałem tylko część zanurzoną w wodzie
20190124_154515.thumb.jpg.dd5bb537e4a6ade786131b5a2db0730a.jpg
20190124_154452.thumb.jpg.5c9ffc0a6e890711b5ad2e3d79aa25a8.jpg
Rozumiem że ta żółta drabinka to Ala skimmer ? Mam pytanie a jakby taka zastosować od strony komory śmieciowej ? Czy też by zdała egzamin ?

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka