Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam rozterkę dot. Filtra ikola 250.Filtr miałby być przeznaczony do akwarium 150l z obsadą (a jakże) Chidongo Saulosi.W filtrze zacheca mnie cena i pobór energi , natomiast zastanawua się czy jego moc bedzie wystarczającą.interesuja mnie także opinie o nim.

Może proponujecie wyższy model, czy może wgl inna marka.

Filtr ma służyć jako mechanik, ale przypuszczam że w przyszłości dodam mamy prefiltr hw.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Moim zdaniem w tym litrażu wystarczy Tobie Ikola 600 maxx +prefiltr HW-603A... 

Druga opcja filtracji która wydaje mi się być dużo lepsza to Midikani 800 +pompa Unipump 1500...

• Lubię to 1
Opublikowano
  W dniu 16.11.2018 o 19:03, egon44 napisał(a):

Moim zdaniem w tym litrażu wystarczy Tobie Ikola 600 maxx +prefiltr HW-603A... 

Druga opcja filtracji która wydaje mi się być dużo lepsza to Midikani 800 +pompa Unipump 1500...

Rozwiń  

Dokładnie, albo nawet z tą oszczędniejszą pompą Unipump 1000

Opublikowano
  W dniu 17.11.2018 o 00:07, Yellowek napisał(a):

Niestety ale zastanawialem się nad tańszym rozwiązaniem.
Ale dzieki za pomocną dłoń :)

Rozwiń  

Jeśli chcesz mieć dobrą filtrację to niestety musisz się liczyć z tym,że trzeba wydać pieniążki na sprzęt...Akwarystyka to niestety koszty...Małe czy duże,ale jednak koszty ;) 

No chyba że pójdziesz w filtr kasetowy(tzw.kaseciak-poczytaj o nim w tematach na forum)...Wtedy koszt będzie naprawdę niski...Formatki do jego sklejenia zakupisz za około 50zł...Do tego pompa np.Hydor Pico 1200,i masz załatwioną filtrację biologiczną,oraz mechaniczną...

Opublikowano
  W dniu 17.11.2018 o 10:31, egon44 napisał(a):
Jeśli chcesz mieć dobrą filtrację to niestety musisz się liczyć z tym,że trzeba wydać pieniążki na sprzęt...Akwarystyka to niestety koszty...Małe czy duże,ale jednak koszty  
No chyba że pójdziesz w filtr kasetowy(tzw.kaseciak-poczytaj o nim w tematach na forum)...Wtedy koszt będzie naprawdę niski...Formatki do jego sklejenia zakupisz za około 50zł...Do tego pompa np.Hydor Pico 1200,i masz załatwioną filtrację biologiczną,oraz mechaniczną...
Ok. Dzięki, rozwarze temat kaseciaka :)

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka