Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeszcze jedno co to jest ceramika mechaniczna?

można kupić dwa podstawowe rodzaje ceramiki [piszę podstawowe bo tak ogólnie to jest ich dużo] Generalnie to jest ceramika przeznaczona do wstepnej filtrcji mechaniczne która mimo iż jest ceramika to jednak charakteryzuje się małą porowatością więc nie jest najlepszym substratem dla bakterii. drugim rodzajem jest ceramika bio o dużej porowatości i to ona jest najwazniejsza.

Opublikowano

nie mówię, że ten test jest idealny, dla mnie na nim albo NO2 jest albo go nie ma (żółty) - jak jest to trzeba szybko zadziałać, a nie debatować nad tym o ile jest za dużo... i do tego starcza...


swoją drogą jakie są dokładniejsze?

i czy na nich "pierwsza podziałka" jest "tak wysoka"(jak twierdzisz)?


mam na imie Emila.Pozdrowionka.


Buba, sorry za pomyłkę za szybko czytałem, już poprawiłem :P

Opublikowano

makok teraz nie mam rzadnego NO2 ale jak bedę w zoologu to sprawdzę bo nie chce mędrkowac z pamieci.

Opublikowano

tak więc makok sprawdziłem i tan cały zoolek ma tak

R015.jpg


czyli bardzo dokładnie bo początek jest skala co 0,1, co ciekae również w opisie się różni od przedstawionej powyżej sery bo dla zooleka już stężenia niższe są bardziej szkodliwe :?


dla ciekawości jeszce wziełem nowy test sery i tam podziałka też jest już inna:

R014.jpg

niż na Twoim foto choć niestety równie mało szczegółowa co do opisu to dalej 0,5 jest dla nich znośne choć dla zooleka juz nie.


i nie chodzi mi o to że chwalę zooleka bo generalnie tej firmy nie lubie i np test na NO3 maja fatalny i nikomu go nie polecam bo to syf wprowadzający w błąd ale NO2 i np Ph z zooleka można nabyć.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.