Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzis zarejestrowałem się na forum i chciałbym wszystkich przywitać. Jestem w trakcie zakładania zbiornika. 240 litrów po rezygnacji z paletek zamieniam na zbiornik Malawi i aulonocary. Wczoraj sprzedani poprzedni mieszkańcy, dziś akwa opróżnione i wyczyszczone. Jutro zakup piasku i skał. Postaram się zrobic i wstawić na forum fotorelację. 

Przemek

Opublikowano (edytowane)

..cześć Przemku!

Witam na naszym forum  i miło widzieć kogoś z Wrocławia . Jeszcze niedawno sam miałem w nicku Wrocław:) Przemku..pisz i pytaj we właściwych działach .....korzystaj z całej wiedzy tutaj zawartej. No i wielu miłych wrażeń z naszego hobby a szczególnie z naszym biotopem.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano

Palety były ze mną jakieś 15 lat. Może kiedyś jeszcze wrócę, ale znudziło mi się póki co cotygodniowe bieganie z wiadrami i preparowanie wody. Odkąd przeprowadziłem się na obwarzanek Wrocławia woda taka twarda, że aż strach. Dlatego pomyślałem o Malawi. W planach jest zbiornik 720 litrów, ale póki nie ma funduszy zaleję to co mam. 

Opublikowano

Witaj na forum!

Super że przerzucasz się na Malawi,po 15 latach przygody z paletkami :) 

Może w końcu przyszedł czas na zmianę ;) 

Godzinę temu, przemo5000 napisał:

Może kiedyś jeszcze wrócę, ale znudziło mi się póki co cotygodniowe bieganie z wiadrami i preparowanie wody. 

To nie znaczy że w Malawi podmianki Cię nie ominą :D 

Ale w naszym biotopie używamy tzw. ''ustrojstwa do nalewania wody kranowej'' żeby nie biegać z wiadrami,a bezpośrednio z kranu wlewać wodę do zbiornika przez wkład węglowy...

Więcej info tutaj -

Lub tutaj - 

Przepraszam za OT w temacie...

Także czytaj,czytaj i jeszcze raz czytaj,a jeśli masz wątpliwości to śmiało pytaj w odpowiednich działach tematycznych a rozwiejemy Twoje wątpliwości :) 

Powodzenia ;) 

Opublikowano

Witam również :)

Życzę powodzenia i trzymam kciuki za rozpoczęcie tej nowej, pasjonującej przygody z Malawi. 

Cóż więcej napisać - po prostu... dużo czytaj i korzystaj z zawartej tutaj "skarbnicy wiedzy", bo naprawdę warto  ?

Opublikowano

Czytam dziś prawie cały dzień. Urządzenie mi się podoba, a ja wykańczając dom wyprowadziłem sobie wodę i kanalizację obok akwarium myśląc o większym zbiorniku gdzie będę chciał zrobić coś na kształt półautomatycznej podmiany.