Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Potrzebna mi jest za ok. tydzień, dwa obsada  Chindongo Saulosi, Cynotilapia Zebroides Jalo Reef, Pseudotropheus Cyaneorhabdos Maingano ,ktoś się orientuje gdzie w okolicy Poznania najlepiej szukać (jakość i cena)?Pomysł obsady skradziony od @rafalniski

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano (edytowane)

Witaj @myszator!

Nie wiem jak wygląda sprawa z renomowanymi hodowlami w Poznaniu,ale wszystkie trzy gatunki o które pytasz posiada nasz forumowy partner Fish Magic...Co ważne ryby wysyła kurierem,a paczkę dostaniesz wprost pod drzwi domu...

Możesz też brać pod uwagę inne hodowle ( Tan-Mal , Tanganika Malawi) które są również partnerami naszego Klubu,ale wysyłka u nich wygląda na zasadzie bezpośredniego połączenia PKP lub PKS z Twoim miejscem zamieszkania,ale to już musisz ich sam zapytać w rozmowie telefonicznej lub e-mailu...

Edytowane przez egon44
  • Lubię to 2
Opublikowano
Godzinę temu, egon44 napisał:

Witaj @myszator!

Możesz też brać pod uwagę inne hodowle ( Tan-Mal , Malawian , Tanganika Malawi) które są również partnerami naszego Klubu,ale wysyłka u nich wygląda na zasadzie bezpośredniego połączenia PKP lub PKS z Twoim miejscem zamieszkania,ale to już musisz ich sam zapytać w rozmowie telefonicznej lub e-mailu...

Malawian nie jest już partnerem Klubu Malawi. 

• Lubię to 1
Opublikowano
41 minut temu, Mortis napisał:

Malawian nie jest już partnerem Klubu Malawi. 

Nie wiedziałem,ale poprawiłem posta ;) 

31 minut temu, myszator napisał:

Dziękuję bardzo, Fish Magic - genialne, tak powinna wyglądać strona hodowli z rybami ?

No widzisz i kłopot rozwiązany :) 

Opublikowano (edytowane)

Całą  swoją obsadę kupowałem u pana Jacka z Żor www.pielegniceafrykanskie.pl

Zadzwoń i zapytaj czy aktualnie ma to co potrzebujesz. 

Pyśki przyjechały do mnie PKSem - kilka godzin podróży to na pewno mniejszy stres dla ryb niż wysyłka kurierem, szczególnie biorąc pod uwagę to jak ostatnio traktowane są paczki ?

PS. Cieszę się że cię zainspirowałem ?

PS2. Z doświadczenia proponuję przy takiej obsadzie zrobić dużo kryjówek (gruzowisko) bo samce Maingano i Afry (Jalo Reef) są dosyć terytorialne - i tak jak obrały sobie rewiry na samym początku (ponad rok temu) tak trzymają się ich do dziś. 

Edytowane przez rafalniski