Skocz do zawartości

Jaki najlepszy pokarm wybarwiający ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie pokarmu wybarwiającego. Jaka marka jest najlepsza i który produkt dla rybek z naszego biotopu? Zastanawiałem się nad zakupem pokarmu wybarwiającego ze strony Fish Magic, czy go polecacie? 

Opublikowano
29 minut temu, egon44 napisał:

Witaj!

Jeśli masz dobrej jakości ryby,które preferują pokarm z dodatkiem mięsnym to szczerze pokarmy wybarwiające możesz sobie odpuścić...

Jeśli chcesz do diety ryb wprowadzić pokarm wybarwiający to możesz wybierać z tych -

Dzięki za odpowiedź zastanawiałem się właśnie nad pokarmem Naturefood Premium color plus . A jaka jest twoja opina jak można wiedzieć na pokarmy ze strony FishMagic?

Polecasz bardziej granulat czy płatki . Aktualnie wszystkie pokarmy które posiadam są w formie granulatu . 

Opublikowano
37 minut temu, Kamil003 napisał:

A jaka jest twoja opina jak można wiedzieć na pokarmy ze strony FishMagic?

Trudno mi coś powiedzieć na ten temat,bo nie karmiłem swoich ryb tym pokarmem,ale jak widać Jarek(FishMagic) ryby które sprzedaje ryby karmi tylko i wyłącznie tym pokarmem,i jest wszystko ok...

39 minut temu, Kamil003 napisał:

Polecasz bardziej granulat czy płatki . Aktualnie wszystkie pokarmy które posiadam są w formie granulatu . 

Wiesz jeśli jesteś początkującym to poleciłbym pokarm płatkowany,z uwagi na to że granulatem można przeholować tu mam na myśli określenie odpowiedniej dawki którą karmisz ryby...Ale jeśli wiesz jak karmić ryby granulatem,to osobiście /polecam/preferuję pokarm w granulacie,bo tylko takim karmię swoje ryby...

Nie wiem jakiej wielkości masz ryby,ale dla mbuny moim zdaniem najlepszą gradacją jest granulat wielkości około 1mm...