Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Miałem już akwarium w koszyku do zamówienia z listą innych rzeczy gdy trafiłem na posty, że akwaria wromaka są felerne i pękają w nich wzmocnienia. Posty były sprzed kilku lat więc mam pytanie czy sytuacja nadal ma miejsce? Faktem jest, że ich zbiorniki są tańsze w porównaniu z takimi klejonymi na zamówienie. Miałem 112l wromaka i odpukać nic się złego nie działo nie mniej posty z uszkodzeniami dotyczyły 240l a takie planuję zakupić. Nie wiem czy ryzykować czy jednak poszukać szklarza na śląsku i dać zrobić z lepszymi wzmocnieniami?

pozdrawiam
Rafał

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, agentj23 napisał:

akwaria wromaka są felerne i pękają w nich wzmocnienia.

Dokladnie to pękały szyby od nacisku punktowego wzmocnienia. Wzmocnienia te kończyły się kilkanaście centymetrów od ścian bocznych i były wklejane na zbyt cienkiej spoinie. Jeśli sytuacja się nie zmieniła nie kupowałbym.

Edytowane przez troad
  • Dziękuję 1
Opublikowano
6 godzin temu, AndrzejGłuszyca napisał:

..miałem 240 Wromaka..i jest po przejściach co gdzieś tutaj opisałem. Nie wypowiem się czy teraz  coś zmieniło się na korzyść czy nie. Ale opinia pozostała.

No właśnie opinia pozostała i nie tylko Twoja i obudziło to we mnie spore wątpliwości.

6 godzin temu, troad napisał:

Jeśli sytuacja się nie zmieniła nie kupowałbym.

Wiem, że część osób sama przerabiała\doklejała zabezpieczenia by akwarium było ok ale wolałbym tego uniknąć. W końcu jak kupuję nowy sprzęt to powinien działać bez przerabiania.

Start akwarium planuję na początek września po urlopie, żeby być przy dojrzewaniu zbiornika i na bieżąco wszystko kontrolować. Do tego czasu chce zakupić wszystko co niezbędne. Chyba nie będę ryzykował i zamówię u któregoś z polecanych na forum fachowców. 200-300 zł drożej ale sen spokojniejszy.

• Lubię to 4
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej zdecydowałem się zamówić akwarium w jednej z polecanych na forum firm. Wysłałem zapytanie z końcem lipca do kilku z nich z prośbą o wycenę akwarium o pojemności 300l i wymiarach: 150x40x50cm (długość,szerokość,wysokość) oraz grubości szyby 10mm. Przednia szyba ze szkła OptiWhite reszta float.

Akwarium Szczecin (akwarium.szczecin.pl) odpowiedziało błyskawicznie. Cena 990zł + transport busem bez przeładunku 200zł. Czas realizacji 6-8 tyg.
F.P.U.H. MYCIOK z Mikołowa (www.myciok.pl) odpowiedziało jako drugie. Cena 888zł + transport kurierem na palecie 160zł. Czas realizacji 2 tygodnie.
Po tygodniu dostałem odpowiedź z Akwaria eRybka (erybka.pl) 797,67 zł + 250 koszt wysyłki. Czas realizacji to 21 dni roboczych. (na odpowiedź musiałem poczekać tydzień ponieważ osoba odpowiedzialna była na urlopie)
dobreakwaria.pl - nie przesłało oferty.

Ostatecznie zdecydowałem się na Myciok-a bo mam najbliżej i termin realizacji mi odpowiadał.
Poniżej zdjęcia akwarium. Jestem zadowolony z zakupu. Na razie żadnych wad nie wykryłem. Akwarium będzie zalane na dniach więc jak coś wyskoczy dam znać.

Poniżej kilka zdjęć samego baniaczka.

IMG_2843.JPG

IMG_2840.JPG

IMG_2837.JPG

IMG_2836.JPG

IMG_2835.JPG

IMG_2832.JPG

IMG_2831.JPG

IMG_2830.JPG

IMG_2829.JPG