Skocz do zawartości

Żywienie - Mdoka / Yellow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

W moim zbiorniku pływają młode mdoki i yellowy. Karmię je następującymi pokarmami:

- O.S.I. HS Aqua - Cichild flakes

- O.S.I. HS Aqua - Vivid color flakes

- O.S.I. HS Aqua - Artemia flakes

- Tropical soft line - carnivore

- Tropical D-Allio plus flakes

- Naturefood Premium Cichild

Chciałbym prosić o wasze opinie co do poprawności stosowanych pokarmów i ewentualne rady co ewentualnie można by włączyć do ich diety.

Dobrze mi się karmi granulatem od Naturefood, ryby też się nie skarżą ;) Może jakieś inne produkty tej firmy warto by było kiedyś dokupić?

Opublikowano (edytowane)

Cześć

Mam i Mdoki i Yellowy. Mam wymienione przez Ciebie pokarmy oprócz Tropical carnivore.
Mam kilka innych, z których polecić mogę Vitalis RIFT LAKE RED Cichlid Pellets.
Pokarm bardzo intensywnie pachnie, wszystkie ryby się na niego rzucają. 
Vitalis.thumb.jpg.499779776d4e3d95c48c7da0aa429ad8.jpg

Jakiś czas temu kupiłem Tropical FD Calanus  (tu coś skrobnąłem na ten temat - link). Pomimo tego że pokarm nie tonie, to i Yellowy i Mdoki nie maja problemu żeby go pobierać z powierzchni.
Mdoki mi ładnie ruszyły i robią się bardziej niebieskie, choć być może nie jest to wyłącznie zasługa tego Calanusa.

Chciałem też zacząć podawać pokarm z zawartością Kryla. Miałem zamiar kupić liofilizowany, ale w końcu kupiłem takie tabletki - link.
Nie kleje ich do szyb tylko rozdrabniam i zalewam wodą przed podaniem. To też chętnie wcinają ;).

Edytowane przez troad
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Pokarmy które posiadasz dla swojej obsady są naprawdę ok...

Gdybym miał coś polecić jak skończy się Tobie jakiś pokarm,to u mnie nr.1 są pokarmy NorthFin...

W Twoim przypadku polecam NorthFin Cichlid http://www.northfin.pl/Sklep.php#!/Formuła-Northfin-Cichlid/p/108886418/category=0   

W zamówieniu wpisz kod - NORTHFIN20 to uzyskasz promocyjny rabat z darmową dostawą...

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1