Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, danielek1512 napisał:

Nawet z tym przeplywem 410l/h przy tym 240 litrazu ??? Wszedzie gdzie czytam to biolog to minimum 800l/h  przy tym akwarium

Wiesz co na płocie też pisało .... dziadek pogłaskał i wbił sobie drzazgę ?. Tak na poważnie to co czytałeś liczyło się jako całkowita filtracja, u nas ją zazwyczaj dzielimy na biologiczną (tu przepływ mniej istotny) i mechaniczną (tu już dużo ważniejszy).

4 minuty temu, danielek1512 napisał:

Ph tak jak pisalem..Cl-0..KH-7 ...GH-10...NO2 -0...NO3-0 ...test zoolek kropelkowy...

Zapewne tak samo masz w kranie i nie bardzo rozumiem robiłeś start baniaka bez filtra biologicznego ?

• Lubię to 1
Opublikowano

OHej !!!! Ludziki my się chyba nie rozumiemy...oczywiscie ze start z dwoma filtrami mechanicznym i biologicznym wrrr ...jestem nowicjuszem akwarystyki ale bez przesady...parametry po 2 pomiarach narazie...ELJOT wiem ze to co pisza to....ale sprobuj mnie zrozumiec NOWICJUSZakwarystyki się klania a chce dla swoich rybek jak NAJLEPIEJ .i dlatego tak pytam o ta biologie i przeplyw...bo tez ta woda nie jest chyba w 100% klarowna no chyba ze jestem przewrazliwiony

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, danielek1512 napisał:

parametry po 2 pomiarach narazie

28 minut temu, danielek1512 napisał:

Ph tak jak pisalem..Cl-0..KH-7 ...GH-10...NO2 -0...NO3-0 ...test zoolek kropelkowy...

Masz surowe akwa bez zakończonego a właściwie bez  rozpoczętego cyklu azotowego. Wpuszczenie ryb w tym przypadku będzie równać się ich śmierci.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 1
Opublikowano

Kurde wedlug zalecen kolegi EGON44 kupilem kropelkowe testy z zoolek na te wszystkie parametry tylko ten chlor sprawdzam wlasnie JBL....mam wlasnie ZEROWE !!! NO. ....kurde naprawde ok.wtorku jeszcze nie wpuszczac ?? Przeciez parametry sa ok...

Opublikowano

Obserwowałeś jak Ci się rozwijał cykl azotowy? Widziałeś wzrost i spadek parametrów typu NO2 NO3? Jak startowałeś? Jakieś bakterie i pożywka dla nich ? Może robiłeś start na WA? Same pytania..opisz jak startowałeś .

..poczytaj tutaj

Wpisz w SZUKAJ  słowo CYKL AZOTOWY. Poczytaj i pytaj w razie niejasności.

Opublikowano

Uzylem bakteri AZOO PLUS SUPREME BIOGUARD ...co trzy dni podmieniam ok 10-15% wody plus znowu bakterie ok30ml przy kazdej podmianie....niestety pomiary No robilem dopier 2 razy ?

Opublikowano
25 minut temu, danielek1512 napisał:

Uzylem bakteri AZOO PLUS SUPREME BIOGUARD ...co trzy dni podmieniam ok 10-15% wody plus znowu bakterie ok30ml przy kazdej podmianie....niestety pomiary No robilem dopier 2 razy ?

Po co robiłeś podmianki wody na starcie zbiornika?