Kubeq Opublikowano 9 Maja 2018 #11 Opublikowano 9 Maja 2018 Tak, na Twój litraż harem z jednym samcem to maks. 3
Stefek Opublikowano 9 Maja 2018 Autor #12 Opublikowano 9 Maja 2018 21 minut temu, Kubeq napisał: Tak, na Twój litraż harem z jednym samcem to maks. Zrobię jak piszesz. Dzięki za instruktaż. 1
Stefek Opublikowano 21 Maja 2018 Autor #13 Opublikowano 21 Maja 2018 Udało mi się dokupić samca. Na tą chwile też jest żółty, ale ciemniejszy od reszty i ma zarysy "pasków" z białą kropką na płetwie. Jest mniejszy od reszty. Zobaczymy co będzie dalej. Jak mi się uda to wstawię zdjęcie lub filmik. 3
Stefek Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor #14 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Wymieniłem oświetlenie na Aquael led https://www.youtube.com/watch?v=STW2eP_eYDo Chciałem uchwycić na filmie samca, ale jakoś się ukrył. Fotek też unika. Zaczyna się chyba wybarwiać bo "paski - pręgi" stają się bardziej widoczne i jest mniej żółty znaczy ciemniejszy.
Stefek Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor #15 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Mam pytanko. Samica w pysku ma ikrę już z dwa tygodnie, ale od dwóch dni inne ryby strasznie Ją ganiają. Ma potargane płetwy i nie może znaleźć sobie miejsca. Dziwne bo wcześniej wszystko było ok. To normalne zachowanie ? Może Ją przełożyć do jakiegoś "wiaderka" bo nie mam innego wolnego akwarium ? Co robić ?
Stefek Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor #16 Opublikowano 23 Czerwca 2018 7 godzin temu, Stefek napisał: Mam pytanko. Samica w pysku ma ikrę już z dwa tygodnie, ale od dwóch dni inne ryby strasznie Ją ganiają. Ma potargane płetwy i nie może znaleźć sobie miejsca. Dziwne bo wcześniej wszystko było ok. To normalne zachowanie ? Może Ją przełożyć do jakiegoś "wiaderka" bo nie mam innego wolnego akwarium ? Co robić ? Nikt, nic nie doradzi ?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Czerwca 2018 #17 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Godzinę temu, Stefek napisał: Nikt, nic nie doradzi ? ..w tym temacie tylko się przedstawiamy i swoje akwarium . Zapytaj w odpowiednim dziale.
egon44 Opublikowano 24 Czerwca 2018 #18 Opublikowano 24 Czerwca 2018 19 godzin temu, Stefek napisał: Mam pytanko. Samica w pysku ma ikrę już z dwa tygodnie, ale od dwóch dni inne ryby strasznie Ją ganiają. Ma potargane płetwy i nie może znaleźć sobie miejsca. Dziwne bo wcześniej wszystko było ok. To normalne zachowanie ? Może Ją przełożyć do jakiegoś "wiaderka" bo nie mam innego wolnego akwarium ? Co robić ? To jest to o czym staram się pisać każdemu co zaczyna z tym biotopem... Zbiornik 112 czy nawet 120l na początku jest ok jeśli chodzi o wpuszczenie do niego małego haremu saulosi,a niestety po czasie okazuje się że zbiornik jest po prostu za mały,czego dowodem jest to,o czym piszesz czyli agresywność innych ryb względem inkubującej samicy która nie ma nawet miejsca aby się schować... Sorki za OT w tym temacie... Tak jak kolega Andrzej pisze 10 godzin temu, AndrzejGłuszyca napisał: ..w tym temacie tylko się przedstawiamy i swoje akwarium . Zapytaj w odpowiednim dziale.
Stefek Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor #19 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Ok. Dzięki za odzew. Napisałem tu ponieważ była kontynuacja tematu. Mój błąd sorki
Rekomendowane odpowiedzi