Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 22.01.2019 o 10:19, bakus_44 napisał:

Msobo nie ma podjazdu do kawangi, przerósł go już i wcale nie ustępuje mu temperamentem. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że staje się hersztem zbiornika.- zajął centralną grotę maisona. Niestety wciąż nie prezentuje się jak na mój gust zbyt okazale- nawet podczas tarła, ale to zapewne wina genów/jakości ryby, a nie towarzystwa.

Dziwny ten samiec kawangi. Czy aby to kawanga? Miałem kawangi i samiec przy 12 cm byl w pełni wybarwiony, samica miała więcej kolorów niz ten Twój.

Opublikowano
32 minuty temu, Tom74 napisał:

Dziwny ten samiec kawangi. Czy aby to kawanga? Miałem kawangi i samiec przy 12 cm byl w pełni wybarwiony, samica miała więcej kolorów niz ten Twój.

Kupiony jako f1 od Fuljera przez Malawiana, ale faktycznie du*y nie urywa.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mały wpis kronikarski.

Obsada w moim zbiorniku już docelowa, pierwszym sztukom niebawem stuknie 2 lata u mnie, myślę, że ilościowo jest optymalnie:

metriaclima fainzilberi 'maison reef' 1+3+kilka podrostków

protomelas taeniolatus namalenje 1+3

metriaclima msobo magunga 1+8 -tutaj samice tłuką się niemiłosiernie- 2 już zabite, ale mam nadzieje, że te 8 pozostanie, z racji pewnie żółtego koloru z młodych nic nie przeżywa

chindongo demasoni 2+3+kilka podrostków -ten gatunek cieszy się największą przeżywalnością wśród narybku i cieszy mnie niezmiernie, że przestały się zabijać na potęgę

metriaclima gold kawanga (samice OB) 2+3 - pozbyłem się "brzydkiego" samca i dokupiłem 2 nowe z TM- mam nadzieję, że będą ładniejsze, i już widać, że chyba tak będzie 😎

Krótki filmik jak to teraz wygląda:

• Lubię to 9
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • tom77 zmienił(a) tytuł na Życie w moim 720l - tHE PiEcE oF aFRiCA (200x60x60)