Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jestem akwarystą już około 5 lat ale tak inteligentnych rybek jeszcze nie widziałem a miałem różne gatunki np Rasbory Galaxy,Ramirezy, nawet Paletki .Pielęgnice Malawi to takie małe pieski wodne;-)

Ok ograniczę karmienie karmię 3 razy dziennie małymi porcjami . Pokarmy to hikari chichlid Exel,Tropical soft linę Africa herbivore plus pokarm że spirulina z sklepu fishmagic.

Posted
6 godzin temu, mwojciechowski47 napisał:

Ok ograniczę karmienie karmię 3 razy dziennie małymi porcjami . Pokarmy to hikari chichlid Exel,Tropical soft linę Africa herbivore plus pokarm że spirulina z sklepu fishmagic.

Witaj!

Jakiej wielkości są rybki?

Jeśli 2-3cm to ciężko stwierdzić czy to samiec czy samica o czym już pisali koledzy...

Pokarm Hikari się namacza przed podaniem bo bardzo zwiększa swoją objętość,przez co może zapchać rybki...

Ogólnie z pokarmem granulowanym trzeba uważać aby nie przekarmić rybek...

Jeśli nie możesz wrzucić dobrej fotki to wstaw filmik ;) 

• Like 1
Posted
2 minuty temu, mwojciechowski47 napisał:

Niewiedziałem że pokarm hikari trzeba namaczać dziękuję za podpowiedź.Może dlatego moje pyszczki były takie wypchane.Karmiłem je właśnie tym pokarmem przed zdjęciem.

No to masz odpowiedź...

Namocz go przed podaniem z 2 minuty i potem podawaj rybkom...

Najlepiej to zakup sobie pokarm roślinny w płatkach i nim karm ryby dopóki troszkę nie podrosną...

Oczywiście możesz zostać przy obecnym pokarmie ale podawaj go dosłownie szczyptę...