Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oba za słabe...
Jeśli Tunze to brałbym tego- https://erybka.pl/product-pol-593-Tunze-Turbelle-Nanostream-6045.html
W tunze 6045 przeplyw jest dlawiony mechanicznie suwakiem na cyrkulatorze. Mialem go przez moment i po zdlawieniu halasowal. Wymienilem go na 6040 w ktorym przeplyw regulowany jest elektronicznie. 6040 ma regulacje za pomoca zewnetrznego sterownika. Jezeli szukasz czegos tanszego to wzialbym pod uwage jebao rw4. Sam się nad nim zastanawialem

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 minuty temu, nick napisał:

W tunze 6045 przeplyw jest dlawiony mechanicznie suwakiem na cyrkulatorze. Mialem go przez moment i po zdlawieniu halasowal. Wymienilem go na 6040 w ktorym przeplyw regulowany jest elektronicznie. 6040 ma regulacje za pomoca zewnetrznego sterownika. Jezeli szukasz czegos tanszego to wzialbym pod uwage jebao rw4. Sam się nad nim zastanawialem emoji6.png

Jasne rozumiem ;) 

Nie posiadam Tunze,więc napisałem że model byłby ok,ale jak to jest w praktyce nie wiem :) 

Z mojej strony również polecam RW-4 którego posiadam...

Opublikowano
19 minut temu, nick napisał:

W tunze 6045 przeplyw jest dlawiony mechanicznie suwakiem na cyrkulatorze. Mialem go przez moment i po zdlawieniu halasowal

Ciekawe czy tylko u Ciebie tak było czy może to ja mam szczęście, ale u siebie nie zauważyłem różnicy w kulturze pracy mając zdławiony przepływ. Teraz hula u mnie na maksa, ale próbowałem różnych ustawień.

Opublikowano (edytowane)

no właśnie porównuje ceny i jebao wygląda zdecydowanie lepiej, tańszy, sterownik bezprzewodowy... chyba już wiem co będę w kupował.

chociaż wpadł mi w oko jeszcze AquaEl Reef Circulator 6000, ale jego minusem chyba jest brak regulacji przepływu.

Acha, obecnie na wlocie do kubełka mam prefiltr eheima, jeśli kupiłbym HW-603 to rozumiem że będzie on zbędny, przy najmniej do momentu gdy pojawią mi się jakieś maluchy, prawda?

Edytowane przez karolus
Opublikowano
Ciekawe czy tylko u Ciebie tak było czy może to ja mam szczęście, ale u siebie nie zauważyłem różnicy w kulturze pracy mając zdławiony przepływ. Teraz hula u mnie na maksa, ale próbowałem różnych ustawień.
U mnie drgania przenosily się na szafkę ktora dzialala jak pudlo rezonansowe i powstawalo uciażliwe buczenie. Byc moze to kwestia dopasowania falownik-szafka . 6040 na poczatku troche terkotal ale po paru godzinach bylo ok.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
31 minut temu, karolus napisał:

Acha, obecnie na wlocie do kubełka mam prefiltr eheima, jeśli kupiłbym HW-603 to rozumiem że będzie on zbędny, przy najmniej do momentu gdy pojawią mi się jakieś maluchy, prawda?

Prawda

Opublikowano

Super, to już mi się to rozwiązanie bardzo podoba, nie ma to jak spytać we właściwym momencie.

Kupuje HW-603A, do tego pewnie jebao RW4 (chociaż zastanowię się czy nie wziąć RW8, różnica w cenie mała, a byłby zapas większy, no i w razie wymiany zbiornika na większy byłoby jak znalazł) i za mniej niż 300PLN będę miał w zbiorniku tylko jeden mały klamot (falownik)

• Lubię to 1
Opublikowano
2 minuty temu, karolus napisał:

Kupuje HW-603A, do tego pewnie jebao RW4 chociaż zastanowię się czy nie wziąć RW8,

Powiem tak, ja mam rw-8 w 600 litrach 180cm długości i chodzi na 2 biegu (25% mocy), jak go wstawisz do 120cm na 1 biegu to może być za mocny. Może @egon44 podpowie na którym biegu u niego śmiga rw-4 to bedziesz miał jakieś porównanie.