Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem mianowicie jestem nowy zaczynam przygodę z malawi mam 2 gatunki capidohromis borley i aulonocara beneshi benga i chciałbym dolozyć 3 gatunek ale nie koniecznie labidochromis caeruleus czy coś mi doradzicie. Akwarium mam 160x60x60 

Opublikowano

Mylochromis Mchuse fajne rybsko, przekopuje piach w poszukiwaniu jedzenia co jest fajnym widowiskiem. Do tego samce fajne pastelowe kolory. Dałbym wielosamcowo 3+3

Opublikowano

Ładna rybka coś się jeszcze znajdzie, szukam z 10 gatunków tak abym mógł sobie coś wybrać, jak to jest ważne to filtracje mam sumpa.

Opublikowano
W dniu 31.03.2018 o 17:12, Tadeusz napisał:

zaczynam przygodę z malawi mam 2 gatunki capidohromis borley i aulonocara beneshi benga i chciałbym dolozyć 3 gatunek

Teoretycznie dla Copadichromis borleyi ( z wyjątkiem odmiany Mbenji i może jeszcze Namalenje) zbiornik 160cm jest trochę za mały. Trudno więc doradzać trzeci gatunek, który na relatywnie małej przestrzeni dałby sobie radę z borlejkami. IMHO "przy dużej desperacji" tylko fryerii, yellow, mdoki (wszystko nie więcej niż 1+2). Lepiej już spróbować Aulonocarę (którą już masz) kilkusamcowo.

PS. Tak na marginesie - każdy z nas na obsesję dodawania czegoś do swojego akwarium.:)

• Lubię to 1