Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero startuje z malawi (zbiornik zalany tydzień temu), nie wiem jak dużo jedzonka będzie mi potrzebne, tak naprawdę to i obsada nie jest na 100% pewna (ale pewnie saulosi + rdzawe) więc proszę o info czy pokarm veggie (bo dla takiej obsady to chyba ten jest właściwy, prawda?) będzie rozważany, czy pakowany firmowo po 100g?

Opublikowano

@karolus Twój temat wydzieliłem aby nie zaśmiecać Karolowi. Jak tu uzyskasz odpowiedź to tam dasz znać:)

..odpowiadając na Twoje pytanie. Do w/w obsady możesz zamówić jeden  i drugi rodzaj o wielkości 1mm  po 100gr  jeżeli będzie to narybek.

4 minuty temu, karolus napisał:

będzie rozważany, czy pakowany firmowo po 100g?

Będzie rozważany po tyle gram ile sobie zażyczysz. Ale lepiej robić to w pełnych jednostkach jak : 100 200 itp. aby nie utrudniać Karolowi życia:)

• Lubię to 1
Opublikowano

Witaj!

Tak jak kolega @AndrzejGłuszyca napisał spokojnie możesz zamówić oba pokarmy po 100g z każdego (Northfin Veggie +Northfin Cichlid)...Gradacja pokarmu 1mm będzie ok...

Oczywiście pokarm roślinny Veggie to będzie główny podstawowy pokarm do codziennego karmienia tych gatunków ryb które zamierzasz mieć a jako dodatek będzie służył Cichlid którym karmiłbym w.w. gatunki 2-3 razy w tygodniu...

• Lubię to 1
Opublikowano

A jak wygląda kwestia przechowywanie pokarmów rozważanych? wpływa to jakoś na ich termin przydatności/trwałości? Zakładając przechowywanie z dale od wilgoci powiedzmy w jakimś pojemniku w szafce pod akwarium.

Przy planowanej obsadzie 10 saulosi i 10 rdzawych, narybek 3-5cm, (do redukcji jak trochę podrosną), taka porcja 100g na ile powinna wystarczyć??

Opublikowano
12 minut temu, karolus napisał:

A jak wygląda kwestia przechowywanie pokarmów rozważanych? wpływa to jakoś na ich termin przydatności/trwałości? Zakładając przechowywanie z dale od wilgoci powiedzmy w jakimś pojemniku w szafce pod akwarium.

..nie wpływa. Trzymaj tylko w zamkniętym pojemniku aby chronić przed wilgocią i UV.

13 minut temu, karolus napisał:

Przy planowanej obsadzie 10 saulosi i 10 rdzawych, narybek 3-5cm, (do redukcji jak trochę podrosną), taka porcja 100g na ile powinna wystarczyć??

Myślę ,że na około 6 miesięcy. Mam takie zapiski na swoich pudełkach kiedy dany pokarm się skończył i kiedy zacząłem podawać następny. Przy 100 gr. termin Ci nie ucieknie.