Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam jaki polecicie falownik do akwarium 240litra zabudowa jest niewielka.MYślałem o Aqua Nova falownik z regulacja NWM-4000,coś do 250zł nie będzie za mocny

Opublikowano

Ja mam u siebie Jebao RW-4 i chodzi na 2 lub 3 biegu z 8.

Temat był wielokrotnie wałkowany na forum. Lepiej kupić mocniejszy i żeby pracował stale na niższym biegu niż słabszy i pracujący na granicy swoich możliwości. Zapas jest przydatny np przy czyszczeniu akwa, gdy raz na jakiś czas będziesz mógł puścić cyrkulator na maksa i wymieść wszystkie gówienka, ktore zbiorą się w najcenniejszych zakamarkach. :)

Opublikowano

Przy małych rybach w akwarium powinno się obejść bez falownika. Filtr mechaniczny dobrze ustawiony powinien zapewnić odpowiednią cyrkulację przy młodej obsadzie. A jak podrosną i klocki będą zalegać to wtedy kupisz falownik. Kupno falownika ze sterownikiem, to dobry wybór żebyś mógł w pewien sposób kontrolować siłę jego działania. Zawsze na jego instalację masz czas. Czasami przy dużych rybach przestawienie troszkę kamienia w którąś stronę pomaga.

Opublikowano

Powiedz żonie że pożyczyłeś go od kolegi bo on już nie potrzebuje - tylko najpier dobrze schowaj pudełko :)

Ja tak robiłem jak kupowałem nowy obiektyw do aparatu. Na moje nieszczęście córki zazwyczaj mnie sprzedały - tato masz nowy obiektyw? :)

Opublikowano

W dniu kiedy kupiłem akwa mieliśmy rocznice ślubu, śmiałem się  że  to prezent...ale z pudełkiem to ciekawe:D Jeszcze raz dzięki  pozdrawiam zlecenie poszło na ALEGRO