Mortis Opublikowano 10 Marca 2018 #21 Opublikowano 10 Marca 2018 Na spokojnie syp szczyptę pokarmu, te które nie załapią się na pokarm będą szukały glonów na kamieniach. Ja osobiście zaobserwowałem, że jak są "niedojedzone" to żerują na kamieniach skubiąc glony, drugą sprawą jak sypałem większe dawki pokarmu to miałem sporo świderków, zmniejszając dawki wyeliminowałem plagę ślimaków. Na odpowiednie dawkowanie pokarmu potrzeba czasu i obserwacji. Na pewno ryby Ci nie pozdychają jeśli będziesz karmił mniejszymi dawkami, a większe dawki mogą zaszkodzić rybom. 2
radecki Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor #22 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) A więc karmienie ryb przerabiam od tygodnia, nie są ani napchane ani z zapadłymi brzuchami jednak kto pyta nie błądzi także chciałem zapytać czy taka forma karmienia jaką stosuję jest odpowiednia. Pokarmy jakie mam to naturefood Premium chichlid s, supreme artemia m, Premium chichlid plant s, tropical spirulina super forte, tropical D allio plus Przyjąłem taki schemat karmienia aby na zmianę podawać roślinne czyli spirulina i prem. chichlid plant, oraz dwa razy w tygodniu rano mięsne na zmianę prem. Chichlid i supreme artemia, raz w tygodniu rano d allio Tak to wygląda: Pon. - rano prem. Chichlid plant, wieczór spirulina Wt. - prem. Chichlid, prem chichlid plant Śr. - spirulina, chichlid plant Czw. - artemia, spirulina Pt. - chichlid plant, spirulina Sob. - d allio, chichlid plant Nd. - głodówka Czy tak jest w porządku? Ewentualnie co zmienić? Różne czytałem opinie i w końcu robić raz w tygodniu głodówkę czy nie ? Dodatkowo dojdą pokarmy northfin mięsny i roślinny. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez radecki
Mortis Opublikowano 29 Kwietnia 2018 #23 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Moim zdaniem będzie ok. Obsada jak najbardziej na karmienie 50/50, nawet i w środę jak byś dał rano mięso to by nie było źle.
Bezprym Opublikowano 29 Kwietnia 2018 #24 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Wszystkie rybki perfitonżerne to najlepiej wiecej dać pokarmów roślinnych w tygodniowej diecie. 1
Rekomendowane odpowiedzi