RavenPl Opublikowano 10 Lutego 2018 #1 Opublikowano 10 Lutego 2018 ,Heja.Mam takie pytanko.Dzis postanowilem popracowac,mianowicie znudzil mi się bialy drobny piasek i chce go wymienic na kreisel 099. Bardzo spodobala mi się jego naturalna struktura.Problem w tym ze akwarium zyje.Piasek spuszczam zasysajac wezykiem.Kreisel już z 5 x wyplukany.Czy nie przelozy mi się to mocno na biologie?
mlody.czub Opublikowano 10 Lutego 2018 #3 Opublikowano 10 Lutego 2018 Ja bym powiedzial ze się troche zachwieje. Dla pewnosci dodalbym ampulke bakterii.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Lutego 2018 #4 Opublikowano 10 Lutego 2018 ..też tak kiedyś robiłem. Biologię trochę "rozjedziesz" ale nie na tyle groźnie aby szkodziło to rybom wskutek czego będą padać. Jak masz to wlej ampułkę prodibio biodigest ale nie do filtra a do akwa.
RavenPl Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor #5 Opublikowano 10 Lutego 2018 W sensie aby się bakteria zasiedlila w piasku?Mam bacto activ tropicala.Bedzie ?
Sławol Opublikowano 10 Lutego 2018 #6 Opublikowano 10 Lutego 2018 18 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał: ..też tak kiedyś robiłem. Biologię trochę "rozjedziesz" ale nie na tyle groźnie aby szkodziło to rybom wskutek czego będą padać. Jak masz to wlej ampułkę prodibio biodigest ale nie do filtra a do akwa. Zgadzam się Andrzeju, dodatkowo przez pierwszy tydzień ryby karm raz dziennie.
MDRAGON87 Opublikowano 10 Lutego 2018 #7 Opublikowano 10 Lutego 2018 nie, daj ampułkę prodibio biodigest. Ja bym nawet na godz wyłączyl filtry co by osiedliły się w akwarium.
mlody.czub Opublikowano 10 Lutego 2018 #8 Opublikowano 10 Lutego 2018 Godzinę temu, MDRAGON87 napisał: nie, daj ampułkę prodibio biodigest. Ja bym nawet na godz wyłączyl filtry co by osiedliły się w akwarium. To akurat wydaje mi się bezsensowna operacja. Wlej ampulke balterii, karm normalnie nic się nie stanie. Biologia moze chwile przykulec ale nie odczujesz tego.
egon44 Opublikowano 10 Lutego 2018 #9 Opublikowano 10 Lutego 2018 Ja bym nawet rybek nie karmił z 3 dni bo zapewne będą wahania NO2 przy zmianie piasku.Oczywiście bakterie wypadałoby dodać po zmianie piasku.
RavenPl Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor #10 Opublikowano 10 Lutego 2018 No to bajzlu sobie narobilem. Woda masakrycznie metna.Czy fossoro i copadichiomisom nic nie bedzie przez tak metna wode? 1
Rekomendowane odpowiedzi