sebazzz Opublikowano 30 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Witam. Mam akwarium 150x50 i filtr tetra 1200 moim zdaniem filtruje ok . ale nie daje takiej cyrkulacji .Co byście polecili do tego filtra?? Sam cyrkulator czy lepiej jakiś filtr gąbkowy ??
yaro Opublikowano 30 Grudnia 2017 #2 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Cyrkulator, a najlepiej jeszcze mechanik.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 30 Grudnia 2017 #3 Opublikowano 30 Grudnia 2017 ...kup Aquael Cyrkulator 2000 albo filtr Aquael Turbo 2000 ( pompa jest ta sama tylko filtr ma dodatkowo moduł , który może się kiedyś przydać ). Dokup do tej pompy prefiltr Eheim tylko zamiast gąbek napchaj gęsto waty akwarystycznej i masz super filtr mechaniczny.https://www.google.pl/search?q=prefiltr+eheim&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-rpmGsLLYAhUGP5oKHXbdBugQ_AUICigB&biw=1296&bih=679#imgrc=pmGuC-jLy8cqZM:
sebazzz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor #4 Opublikowano 30 Grudnia 2017 PREFILTR filtr ZEWNĘTRZNY HW 602A mam taki wstawiony jako mechanik i jest fajnie. ale w akwarium nie ma pralki jak trzeba. wiec wstawie ten filtr 2000 bo mam razem z gąbka. a sam falownik by się sprawdzili??? ok dzięki ale jak ktoś ma inne pomysły sprawdzone niech pisze. a co do eheim to mam sceptyczne nastawienie może w malawi się sprawdza ale kiedyś w akwarium z roślinami miałem podobny to te większe kawałki roslin się przylepiały i szybko go zapychały
Wolfik Opublikowano 31 Grudnia 2017 #5 Opublikowano 31 Grudnia 2017 @sebazzz Hw 602 nieźle spowalnia Ci biologa. Na twoim miejscu zrobiłbym tak: do tetry podlaczylbym prefiltr eheima i dołożył aquaela turbo z modułem wypchanym watą. 14 godzin temu, sebazzz napisał: a co do eheim to mam sceptyczne nastawienie może w malawi się sprawdza ale kiedyś w akwarium z roślinami miałem podobny to te większe kawałki roslin się przylepiały i szybko go zapychały To chyba dobrze, że wyłapywał większe kawałki roślin...
Rekomendowane odpowiedzi