Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Pleziorro napisał:

A tak wygląda obecnie moje Sauloskarium ;) mam nadzieję, że nie odbierasz tego posta jako zaśmiecanie tematu, tylko poglądowo, moje ryby mają półtora roku z okładem i nie mam za bardzo jak zredukować samców, ale nie ma zgonów więc jest jak jest - niebiesko :) 

Witaj!

W żadnym wypadku nie odbieram tego jako zaśmiecanie tematu ;) 

W twoim przypadku samców bym tym bardziej nie redukował bo po pierwsze piszesz że masz spokój i zero zgonów,po drugie jak byś zredukował jakiegoś samca lub dwóch  to agresja mogłaby się przerzucić na samice a tego byś chyba nie chciał.A po trzecie agresja rozkłada się wśród samców :) 

Ps.przydało by się więcej samic w twoim zbiorniku :D 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Parę godzin później od zamieszczenia wczorajszego posta stała się taka sytuacja,że widocznie samcowi było mało z jedną samiczką to wziął się za drugą :P 

Tarło zostało uchwycone w tym samym miejscu co z poprzednią samicą z filmiku z postu nr.63,ale zwróćcie uwagę jak samica na tym filmiku bierze ikrę do pyszczka...

Bardzo się cieszę z tego powodu :D bo pierwszy raz udało mi się to uwiecznić na filmiku ,a jak wiadomo posiadałem już saulosi które oddałem w dobre ręce...

Poniżej inkubująca samica 5cm

5a7572a954396_Chindongosaulosi-samica5cm.thumb.jpg.064a1c7cf3f2131d534c3b567f0377c5.jpg

Edytowane przez egon44
  • Lubię to 3