Skocz do zawartości

Przestrzegam przed pseudohodowca z zembrzyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialem przestrzec was przed gosciem z olx z zembrzyc.Na olx wystawia ryby w nawet dobrej cenie.Jako ze jechalem na slask po ryby wstapilem i do niego.Na miejscu dopiero okazalo się ze jest pseudohodowca który sam nie wie co ma za ryby.Mialem zakupic u niego sciaenochromisy i protomelasy.

Po dotarciu na miejsce okazuje się ze nie mam prawa wyboru bo ryby już mi odlowil.Zamiast sciaenochromisa wciskal mi jakiegos kundla otopharynx i kazda samica do niego miala inny kolor,kiedy poprosilem o wzglednie ladnego sciaenochromisa,ktorego sobie upatrzylem gosc wyskoczyl nagle z cena 3x wieksza kiedy zobaczyl moje napalenie.Do tego zobaczylem akwaria...70 lub wiecej doroslych pyszczakow w ok 400l? To jest meczarnia dla ryb.W mniejszych akwariach trzymal po...moze 200 lub wiecej takich 8-10 cm.

Omijajcie go prosze szerokim lukiem aby jego pseudohodowla umarla smiercia naturalna a jemu minal zapal do uprawiania kasy na malawi.

Opublikowano

Widzialem to i opierniczylem go troszke, podniosl mi cisnienie na 250.  Ciekawe czy mozna go jakos powstrzymac od tego zla jakie robi tym rybom?