Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, AndrzejWalb napisał:

..ciekawy jestem czym się różnią? Może coś w necie będzie na ten temat.

Dziwne że tego nie widzicie, widać różnicę natychmiast i o to chodziło by było widać.:D

Stary i nowy wyrażnie się róznią, a róznica ceny jest absolutnie uzasadniona i ja nie mam co do tego wątpliwości.;)

Wykonanie metodą termodruku z folii srebrnej napisu EHEIM  kosztuje 80 zł. w starym wykonaniu był napis w formie wtryskowej i nie było go  wyrażnie widać z odległości 2 metrów że w baniaku siedzi EHEIM więc teraz płacisz za widoczną markę.

Dwa Andrzeje :Dciągle zapominałem o tym prefiltrze Eheima i zazwyczaj polecałem zwykłą gąbkę drobną z rowkami za 15 zl  i obaj spokojnie mnie poprawialiście za co jestem wam obu wdzięczny bo wielu młodzianków Was posłuchało i ma prefiltr Eheima za 40 zeta.  Teraz trzeba albo wrócić do gąbki albo łyknąć tą żabę za 140 zeta albo poszukać czegoś równie dobrego za 4 zeta - i wiecie że chyba znalazłem :Dale jak kupię to wam pierwszym wyślę do testowania i totalnej opozycji czyli totalnej krytyki.:lol: bo do mojego 5000l/h szybkowarowca się nie nada - za słabiutkie te prefiltry  Eheima nawet ten za 140 zł.

• Lubię to 2
Opublikowano
3 minuty temu, deccorativo napisał:

Dwa Andrzeje :Dciągle zapominałem o tym prefiltrze Eheima i zazwyczaj polecałem zwykłą gąbkę drobną z rowkami za 15 zl  i obaj spokojnie mnie poprawialiście za co jestem wam obu wdzięczny bo wielu młodzianków Was posłuchało i ma prefiltr Eheima za 40 zeta.  Teraz trzeba albo wrócić do gąbki albo łyknąć tą żabę za 140 zeta albo poszukać czegoś równie dobrego za 4 zeta - i wiecie że chyba znalazłem :Dale jak kupię to wam pierwszym wyślę do testowania i totalnej opozycji czyli totalnej krytyki.:lol: bo do mojego 5000l/h szybkowarowca się nie nada - za słabiutkie te prefiltry  Eheima nawet ten za 140 zł.

W imieniu moim oraz @AndrzejWalbtrzymamy cię za słowo :P:D 

Opublikowano
8 minut temu, deccorativo napisał:

Wykonanie metodą termodruku z folii srebrnej napisu EHEIM  kosztuje 80 zł. w starym wykonaniu był napis w formie wtryskowej i nie było go  wyrażnie widać z odległości 2 metrów że w baniaku siedzi EHEIM więc teraz płacisz za widoczną markę.

Henryk....jeżeli to jest faktycznie przyczyną ( będę wiedział we wtorek) to tracę  dobre zdanie o tej firmie czyli o Eheim. Bo trudno mieć pretensje do dystrybutorów czy sprzedawców. Całe szczęście ,że póki co to jeszcze są te "starego typu " na rynku. We wtorek podzielę się moją wiedzą.

Ciekawy jestem co tam masz w zanadrzu za 4 zł? :)

Opublikowano

Oba Andrzeje :D  słowo się rzekło kobyłka u płota - zakup dokonany .:lol:

Trochę Was oszukałem bo na prawdę prefiltr z przesyłką wyszedł 2,42 zł/szt  więc za póżno się połapałem i kupiłem tylko 5 szt.:D

zamiast 50 szt.   Na moje myślenie za tyle kasy to bym cały prefiltr po tygodniu wyrzucał i zakładał nowy czysty nawet w płukanie waty czy otwieranie jego już się nie bawiąc, ale  możliwe że jestem rozrzutny:huh:

Opublikowano
12 minut temu, AndrzejWalb napisał:

Henryk...zaspokój naszą ciekawość @deccorativo@egon44. Choćby na PW:)

No nie mogę jeszcze bo pertraktuję z producentem by na obudowie był złotymi  literami  wytłoczony napis DECCO.:D a cena pozostała 2,42 zł/szt i cały był czarny  bo na razie nie jest , ale do tych 5 szt prefiltrów mam czarną farbę matową akrylową w sprayu tylko mi folii 24 karatowego złota brakuje.

Mnie ciekawi jakie ty otrzymasz wyjaśnienia tej ceny Eheima.  Bo te tańsze szybko się skończą , a na firmę się nie obrażaj - to kapitaliści bez serca jak każdy biznesman.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Deadi napisał:

Możesz dać fotkę porównawczą F100 i Eheima? :)

Poniżej porównanie o które prosiłeś:

IMAG0893.jpg

Edytowane przez GOLUMN
  • Dziękuję 1
Opublikowano

F100 to niezłe bydle, jak się zdecyduje to tylko na eheima. Jednak szkoda miejsca w akwarium

4 godziny temu, AndrzejWalb napisał:

Henryk....jeżeli to jest faktycznie przyczyną ( będę wiedział we wtorek) to tracę  dobre zdanie o tej firmie czyli o Eheim. Bo trudno mieć pretensje do dystrybutorów czy sprzedawców. Całe szczęście ,że póki co to jeszcze są te "starego typu " na rynku. We wtorek podzielę się moją wiedzą.

Będę wdzięczny, bo jeżeli są jakieś istotne różnice to jestem skłonny dać te 80 zł więcej.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 17.12.2017 o 14:17, AndrzejWalb napisał:

Henryk....jeżeli to jest faktycznie przyczyną ( będę wiedział we wtorek) to tracę  dobre zdanie o tej firmie czyli o Eheim.

@deccorativo  i sprawa wyjaśniona a przyczyna prozaiczna wręcz groteskowa:) Faktycznie cena jest ok.40 zł i taka dalej będzie mimo ,że niektóre sklepy wystawiają po 120 - 130 zł. Dlaczego tak robią? Z tej przyczyny , że skończyły się im te prefiltry lub mają kilka na sklepie a Eheim z jakiś powodów nie wysyła ich do naszych dystrybutorów i po prostu nie ma ich u nas i sklepy nie mogą zamawiać. Ma to się zmienić po 1 stycznia. I teraz tak..idziesz do sklepu stacjonarnego kupisz tam za ok. 40 zł. Na Allegro  są po 130 zł z ceną zaporową abyś nie klikał i nie kupował bo klikniesz a oni nie będą mieli. Owszem..jak pójdziesz do nich jak do sklepu stacjonarnego to Ci sprzedadzą za te 40 zł ( mają niektóre sklepy kilka w zapasie  a niektóre nie mają). Na necie cena ma Cię odstraszyć..ale jak klikniesz na  towar z ceną130 to tyle zapłacisz :) . Tutaj już nie dopytywałem ale sprzedawcy z Allegro tak robią po to aby nie ściągać towaru z listy. Dlaczego ? Nie wiem.

Edytowane przez AndrzejWalb
  • Lubię to 1