Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czekaj, ale to ja czegoś nie rozumiem....

podajesz zakres 0-150, ja mam 0-130, więc w teorii węższy, skale barwne mam na 0, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 150 nas interesuje chyba bardziej niski zakres, a to polowa skali, czy te testy o którym mówisz mają inny podział na zakresy barwne?

Opublikowano

..masz OK. 0-150  nie powinien być już dostępny na rynku.Ale czasami w pudełkach  0-130 trafiają się stare wzorniki. Stąd wprowadziłem Cię w błąd. Zaraz znajdę zdjęcie z prawidłowym wzornikiem to tutaj dla pewności wrzucę.

Widzisz..ponownie  się jednak zamotałem..dobrze w pierwszej wersji napisałem..0-130 jest wycofany. Sprawdzałem u źródła i faktycznie teraz jest 0-150 co opisałem w innym temacie:

Trochę poszedłem w inny temat dlatego traktuj ten post jako tylko pomocniczy. Bo jak coś to można pisać w tym temacie co Ci podesłałem.

Opublikowano

Najważniejsze że mam ten test co potrzeba, więc można mu w miarę ufać, jednego jestem pewny w malawi mam zdecydowanie mniej czerwony kolor niż w ogólnym, czyli NO3 też zdecydowanie mniej :)

Opublikowano
3 minuty temu, karolus napisał:

Najważniejsze że mam ten test co potrzeba,

..no właśnie nie. Ten powinien być wycofany. Ale żeby tutaj nie zaśmiecać Twojego tematu te nasze rozważanie przeniosę do  tematu  wyżej zacytowanego.

Dla podsumowania: 130 NIE    a 150 TAK :)

Opublikowano

..i ten jest  z 0-150 . Ale to nie Ty pierwszy tak masz. Wszystko niby na pudełku jest 0-130 a wzornik do tego 0-150. Gdzieś miałem zdjęcie tego starego czyli 0-130.

W dniu 7.12.2017 o 17:31, spiochu napisał:

To jeden z nowszych testów testów:
https://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/technika/nawozenie-roslin/test-zoolek-no3-fakty-i-mity-71484.html
Ze skalą do 150. (zapewne zdjęcie opakowania wzięte z internetu)

@karolus  i tak właśnie jest  u Ciebie.

Opublikowano

ech... no to pięknie zoolek namieszał, a żeby było jeszcze ciekawiej to na ich stronie nie ma żadnej informacji o testach w zakresie 0-150, zarówno w zestawach jak i pojedynczych wszędzie podają zakres 0-130.

nie ma to jak dbałość o klienta ;p

Opublikowano

A ja czytam i już nie wiem o co chodzi. Andrzej pisze, że 150 jest stary i już go nie ma. A za chwilę, że 130 nie a 150 tak. Czyli w razie w jaki kupować? 130 czy 150?