Wislanin Opublikowano 25 Listopada 2017 #1 Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Witam Na dnie akwa za skałami umieściłem kurtynę powietrzą i niebieskie światło, wieczorem daje to fajny efekt, ale zacząłem się zastanawiać czy te światełko nie będzie stresować ryb? Wygląda to tak Edytowane 25 Listopada 2017 przez Wislani
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Listopada 2017 #2 Opublikowano 25 Listopada 2017 Też kiedyś miałem takie nocne ( od 22.00 do 23.30) przez kilka lat i nie zauważyłem aby się stresowały. Z tym ,że jak gasło dzienne to to nocne już wcześniej z 20 minut było włączone. Chodzi o to aby nie włączało się wtedy kiedy masz ciemno w akwa. Kiedyś mi się te diody przepaliły i nie dostałem niebieskiej w sklepie to kupiłem diody białe - zimne. To jest taka kostka podłużna a w niej 3 oczka. Dwa skrajne zakleiłem i jako nocne ( 22.00 teraz do 23.00) świeci jedno oczko i efekt jest sto razy wg mnie ładniejszy od niebieskiego. Nie mówię ,że to co masz jest brzydkie..ale sam się przekonałem ,że jednak to co opisałem jest po prostu bardziej ciekawe wg mnie.
Wislanin Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor #3 Opublikowano 25 Listopada 2017 Ok wielkie dzięki za szybką opd. jak mi się kiedyś przepalą to wypróbuje Twoje rozwiązanie może i mnie się spodoba.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Listopada 2017 #4 Opublikowano 25 Listopada 2017 1 minutę temu, Wislani napisał: jak mi się kiedyś przepalą to wypróbuje Twoje rozwiązanie może i mnie się spodoba. ..ja nie namawiam. Ale warto po prostu spróbować Spodoba się to zmienisz..a jak nie to zostaniesz przy tym co masz. U mnie to był przypadek
jaras Opublikowano 25 Listopada 2017 #5 Opublikowano 25 Listopada 2017 Ale mam nadzieję, że całą noc tego nie palisz, a tylko tak jak Andrzej od- do... 1
Wislanin Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor #6 Opublikowano 25 Listopada 2017 Baniak dopiero startuje więc rybek jeszcze nie ma. Pytam za wczasu ale nie miałem zamiaru świecić tego cała noc tylko wieczorem z godzinę lub 2
jaras Opublikowano 25 Listopada 2017 #7 Opublikowano 25 Listopada 2017 No to ok. Polecam zainwestować w sterownik Romka- Led dimmer pro będziesz miał taką barwę i natężenie jaką sobie tylko zachcesz. Oczywiście z odpowiednimi modułami led
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Listopada 2017 #8 Opublikowano 25 Listopada 2017 5 minut temu, Wislani napisał: Pytam za wczasu ale nie miałem zamiaru świecić tego cała noc tylko wieczorem z godzinę lub 2 ..i masz racje. To jest po prostu dla nas a nie dla ryb:) Ot tak ..aby oko pocieszyć.
Wislanin Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor #9 Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) 4 minuty temu, AndrzejWalb napisał: ..i masz racje. To jest po prostu dla nas a nie dla ryb:) Ot tak ..aby oko pocieszyć. Głównie dla żony jej się to podobają świecące bąbelki Edytowane 25 Listopada 2017 przez Wislani 1
Rekomendowane odpowiedzi