Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez względu na gh i kh, ph masz ciut za niskie. Zalecane jest nie niższe niż 7,6.

Po jego podniesieniu można sprawdzić gh i kh, bo być może nie trzeba będzie robić nic więcej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odpowiem, ale mógłbyś sobie zadać trochę trudu i poszukać ;) 

To normalny etap przy świeżym zbiorniku, będą okrzemki, a potem znikną i pojawią się inne glony, albo i nic. Zostaw i nic nie rób.

Opublikowano
3 minuty temu, MatiK napisał:

Odpowiem, ale mógłbyś sobie zadać trochę trudu i poszukać ;) 

To normalny etap przy świeżym zbiorniku, będą okrzemki, a potem znikną i pojawią się inne glony, albo i nic. Zostaw i nic nie rób.

Dzięki chłopaki za uspokojenie mnie, a Ty MatiK nie inicjuj spinki. Po prostu wróciłem z tyrki, zobaczyłem te plamy i najszybciej jak tylko mogłem chciałem ustalić co to. No to chyba od tego jest Forum aby bardziej doświadczeni Koledzy szybko studzili nerwy żółtodziobów, a nie od tego aby ich "wychowywać" po swojemu i kazać przeglądać Forum jak w moim mniemaniu nie mam na to czasu, bo widzę problem i chcę jak najszybciej zareagować a nie sobie poczytać. Przynajmniej tego oczekuję od każdego Forum. Ale dzięki że mnie uspokoiliście.

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Słuchajcie zostawiłem to tak jak radziliście. W tej chwili te plamy są wszędzie i jak nie przeszkadzają mi na kamieniach to place na szybach wyglądają mało estetycznie. Na stronie Forum wpisuje przy lupce "okrzemki" i niestety nic mi nie wyskakuje. Czy nadal mam nic z tym nie robić, czy może to są już te inne glony? No bo na "nic" raczej mi to nie  wygląda :P

DSC_0006.JPG

DSC_0004.JPG

Opublikowano
23 minuty temu, jarek1969 napisał:

Na stronie Forum wpisuje przy lupce "okrzemki" i niestety nic mi nie wyskakuje.

Wejdź najpierw na stronę główna forum( zawsze z tego poziomu wpisuj i szukaj) i dopiero przy lupce wpisz dane hasło. Jak nic nie wyskoczy to po lewej masz ( po naciśnięciu lupki) WIĘCEJ OPCJI.Wejdź wtedy tam i zaznacz ptaszkiem WSZYSTKO. Póki co poczytaj tutaj. Decyzja co do okrzemków będzie Twoją decyzją.