Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie bądź spokojny i nie spinaj tak się Po prostu ciekawiło mnie czy Harę udało im się załatwić.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.01.2018 o 21:31, MatiK napisał:

I pamiętaj o odpowiedniej aklimatyzacji. Najpierw wsadzasz worki do akwarium dla wyrównania temperatury, oczywiście otwierasz je żeby ryby miały dopływ świeżego powietrza. Następnie po 10-15 minutach stopniowo dolewasz wody z akwarium do worków tak mniej więcej 3 razy również co 10-15 minut. Potem możesz już odłowić ryby z worków i wpuścić je do akwarium, ale bez wody, w której przyjechały tak jak Ci już napisał kolega @iquitos68. Dzień głodówki, a następnie rzeczywiście z tydzień ostrożnie.

Witam. W dniu dzisiejszym rybki zakupione w firmie Tan-Mal dojechały szczęśliwie do domu. Obecnie przechodzą aklimatyzację według powyższego instruktarzu. Pani Monika Wisz napisała abym dzisiaj i jutro ryb nie karmił a w poniedziałek dać im tylko płatkowaną spirulinę. Ryby do poniedziałku pływają bez światła - to też zalecenie Pani Moniki.

W sumie dotarło 35 osobników:13 har, 11 yelowków i 11 maingano. Mam pytanie. Ile objętościowo takiej wataszce podawać pokarmu jednorazowo?

Edytowane przez jarek1969
  • Lubię to 1
Opublikowano

Pierwsza noc spokojnie. Rybki na prawdę w znakomitej kondycji. Tylko maingano są zainteresowane skałami i to one penetrują kryjówki. Natomiast yelowki i hary pływają jak głupie wzdłuż jednej szyby góra-dól i w zasadzie tylko tym się zajmują. Czy to normalny objaw?

Opublikowano
19 minut temu, jarek1969 napisał:

Natomiast yelowki i hary pływają jak głupie wzdłuż jednej szyby góra-dól i w zasadzie tylko tym się zajmują. Czy to normalny objaw?

Wszystko w normie :) Byle ich nie przekarmić, ale o tym już wiesz ;)